Yılbaşının bir gün öncesi, arkadaşlarımızın ailesine yeni katılan dünya tatlısı bebeklerine “hayırlı olsun” ziyareti yapmak için yolumuz Nişantaşı tarafına düştü.
Hazır gitmişken, bu vesileyle Nişantaşı’nın son birkaç senedir çok iddialı olduğu yılbaşı dekorasyonuna bir göz atmak ve City’s Alışveriş Merkezi’nin en üst katında açılan İzzet Çapa’nın en yeni mekanı ‘Mahalle’yi bir şereflendirmek de şart oldu:)
‘Mahalle’den başka bir yazımda detaylı bahsedeceğim ama şunu belirtmeliyim ki oradan çıktığımızda Nişantaşı’nda keskin bir kar soğuğu olmasına rağmen sokaklar deli gibi insan kaynıyordu. Hatta tam da City’s’in çıkışında, belli ki semtin uzuuuun yıllardır sakinlerinden olan bir teyze, yanındakilere “Caağnım Nişantaşı’nı ne hale getirdiler, adım atılmıyor!” diye dert yanıyordu.
Atiye Sokaktaki tıkkka basa dolu cafe ve restaurantların arasından, üzerini süsleyen led ışık selinin altından geçerek nihayet, en afilli süslemelerin olduğu Abdi İpekçiye geldik.
Atiye“Yaşat bize o ışık selini!” derseniz, sokağın yağmurlu ve boş bir anında, (büyük ihtimalle sabaha karşı filan) çekilen bir fotoğrafını sizinle paylaşayım madem:)
Bu sene A46 organizasyon ile Şişli Belediyesi birlikte, “Nişantaşı Oyuncak Fabrikası” konseptli bir yılbaşı dekorasyonu ve etkinlik programı organize etmiş.
NUTÇaykovski’nin 1891 yılında bestelediği Fındıkkıran Balesi’nden esinlenilerek; dev kurşun askerlerden oluşan led ışıklı taklar, oyuncak ayıcıklar, hediye paketleri gibi objelerden oluşan süslemelerle Nişantaşı ışıl ışıl bir görüntüye bürünmüş.
bale
Fındıkkıran Balesi
2010 yılında dünyanın önde gelen defilelerinde bıyık ve şalvarlarıyla podyumda salınan maço konseptli modellerden sonra, iyice yaygınlaşıp, bu sene tavan yapan “Pala bıyık” trendine uygun şekilde Kurşun Askerler de pala bıyıklı tabi.
kursunasker
Yakından aynen şöyleler:
IMG 2521
Ayrıca Beymen Brasserie’nin karşısındaki Nişantaşı meydanına, tam Cartier Mağazasının yanına, 7 metrelik dev bir yılbaşı ağacı kurulmuş…
IMG 2508
Ağacın hemen yanında yer alan sahnede gerçekleştirilen DJ müzikleri ve canlı performanslar, kalabalığı Yılbaşı havasına sokmuş bile şimdiden.
Özellikle etrafta yoğun miktarda dolaştığına tanık olduğum turistler, meraklı ve hayran gözlerle, büyülenmişcesine ortamın tadını çıkarmaya ve bu keyifli anı ölümsüzleştirmeye çalışıyordu.
IMG 2518
Vali Konağı Caddesi’ni Abdi İpekçi Caddesi’ne bağlayan noktadan, Brandroom mağazasının olduğu bölgeye kadar tüm sokak, yaklaşık 300 metre uzunluğunda bir Kırmızı Halı ile kaplanmış ve daha yılbaşına bir gün daha olmasına rağmen, üzeri hınca hınç, bu görsel şölen altında hatıra fotoğrafı çektirmek isterken, buzzz gibi soğuğu hiç dert etmeyen, mutluluktan ağzı kulaklarında çocuklar ve aileleriyle doluydu.
IMG 2525

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz