Önemli 2021 yılı güncellemesi: Aşağıda deneyimlerimi aktardığım Muazzez Ersoy ve Şenol Kolcuoğlu Restaurant isimli mekanın sahiplerinden olan Adanalı Şenol Kolcuoğlu’nun, daha sonra Kebapçı Şenol Ocakbaşı adıyla Bağdat Caddesi Caddebostan’da açtığı yeni mekanında, maalesef şöyle bir hayal kırıklığı yaşadık. Bunu da belirteyim ki, nasıl bir değişime uğradıklarını sizinle de paylaşmış olayım.

Şöyle ki; Bizim masada artıı ana yemeğe geçeceğimiz esnada, yolda yanımızdan geçerken, şansa bizi görerek uğrayan ve kesinlikle kuver servisi bile yapılmayan ve direkt ana yemeğe başlayan arkadaşlarımıza bile kuver yazılmış. Yetmemiş, masaya sadece 1 tane gelen meze (suları akmış, aşırı sıvı halde, lezzetsiz bir Fava) sanki 3 porsiyon alınmış gibi fiyata eklenmiş. O da yetmemiş, kalkmamıza yakın kendi aramızda “tatlıyı başka yerde yeriz” diye konuşurken lafa giren garsonun, “Şefim tatlıyı ikram edecekmiş, ben getirmek durumundayım, tatlısız göndermeyiz” deyip emr-i vaki yaparak zorla getirdiği ve beğenilmediği için bıraktığımız, güya “ikram” edilen tatlılar bile hesaba yazılmış.

Mekan sahibini eski mekanı zamanından yani, 10 yıldan fazla zamandır tanıdığımızdan dolayı, tarafımıza herhangi bir usulsüzlük yapılmayacağına güvenerek, hesap normalden yüksek gelmesine rağmen, arkadaşlarımıza jest yapmak istediğimiz için, fazla inceleme fırsatı bulamadan, ödemeyi yaptıktan sonra, takipçilerimize mekan fiyatları hakkında bilgi verme amaçlı, hesabın fotoğrafını çektiğim ve yayınladığım için, takipçilerden gelen “3 tane fava yendiğine göre, herhalde çok beğenldi” tarzı mesajlar sonucu, durumun vehametini fark ederek, hemen mekanın sahibi Şenol Bey’i arayıp, eski mekanından gelen 10 küsür yıllık dostluğa bu tarz bir kazıklamanın hiç yakışmadığını belirtip, teessüf ettiğimde, “Aa garson arkadaş öyle mi yapmış, vah vah, ben onu uyarayım” demekle yetindi. Daha önceki Muazzez Ersoy ile olan mekanı zamanında, ailece ve arkadaşlarımızla belki 50 defa gittiğimiz bir işletmenin, yeni mekanında bu şekilde 4 kişi, ekstradan 150-200 TL’ye yakın bir haksızlığa uğramış olduk. Telafi etmeyi geçtim, en azından bir mahçup olmaları için fırsat vermemize rağmen, işte sonuç bu. Maalesef bu durumda Caddebostan’daki Kebapçı Şenol Ocakbaşı, bir daha asla gidilmeyecek mekanlar listesine girmiş oldu.

Muazzez Ersoy ve Şenol Kolcuoğlu Restaurant Hakkında Yazdığım Eski Deneyim Yazısı

“Muazzez Ersoy ve Şenol Kolcuoğlu Restaurant” (daha önceki ismiyle Adanalı Şenol Kolcuoğlu Restaurant), eskiden nasıl iyi bir yermiş bakın bakalım! Bundan tam 4 sene önce henüz yeni açıldığında, bir tavsiye üzerine gittiğimiz ve masanın üzerindeki mezelerin bolluğundan cep telefonuna yer kalmayınca, izzet-i ikram karşısında bakakaldığımız, önce gözümüzün gönlümüzün tıkkka basa doyduğu, sonra patlayana kadar ennn lezzetli yemekleri nefes almadan büyük bir iştahla yediğimiz bu mekandaki deneyimlerimizi paylaşacağım bugün sizlerle…(Adam başı Alkolsüz fiks menü fiyatı: 40 TL… Alkollü olunca aldığınız miktara göre biraz daha fazla…Bu kadar bol ve çeşitli ikrama bu fiyatlar çok çok uygun… Nasıl mı mümkün olabiliyor? Okumaya devam…)

IMG 0429

En baştan unutmadan belirteyim ki bu mekan şu anda sadece ama sadece Küçükyalı Sahilde ve “Muazzez Ersoy ve Şenol Usta Restaurant” ismiyle hizmet veriyor.

Sağda solda gördüğünüz yok efendim “Adanalı bilmemkimler” veya “başka bişey Kolcuoğlu” restaurantlarının bu markayla hiçbir alakası yokmuş. Dolayısıyla benzer isimler sizi yanıltmasın… Yanlışlıkla başka yere gidip, sonra “vay efendim ben memnun kalmadım, hani çok güzeldi?” demeyin.

Maşallah Şenol Kolcuoğlu’nun dillere destan başarısından sonra, bazı uyanıklar benzer isimlerle restaurantlar açarak, mantar gibi çoğalmışlar. Sizin de karşınıza bol bol çıkıyordur belki de bunlardan… Ama bu benzer isimler verilip de, aslında kendileriyle hiçbir bağlantısı olmayan yerler, aynı hizmet ve yemek kalitesini, tabi ki de sağlayamadıkları için, bunun en büyük sıkıntısını yine, Şenol Usta yaşamak durumunda kalmış maalesef. Trajikomik bir şekilde, diğer taklit isimli mekanlardan memnuniyetsiz ayrılanlar, hiçbir alakası olmamasına rağmen, ona şikayet etmeye başlamışlar “aaa bilmem nerdeki şubeniz hiç burası gibi iyi diildi, neden öyle?” diye…

Nihayetinde onlar da tabelalarını değiştirerek, bu şekilde mevcut ve potansiyel müşterilerinin yanılgıya düşmemesi ve taklitlerden sakınması için, bu durumu duyurarak, ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.

Dolayısıyla siz de, gittiğiniz mekanın ünlü Sanatçı Muazzez Ersoy’un da ortağı olduğu Şenol Kolcuoğlu Usta’nın restaurantı olması konusunda ısrar edin ki, sadece kuş sütünün eksik olduğu bu lezzetlerden siz de dünya gözüyle mahrum kalmayın.

2 1

Sadece Küçükyalı sahilde yer alan ve başka bir yerde şubesi bulunmayan, deniz ve yeşil alan manzaralı Mekanın İşletmecisi Şenol Bey, çok çalışkan, becerikli ve her daim işinin, ocağının başında duran, dünya tatlısı bir Usta.

Kendisi aynı zamanda Adanalı Metrelik Kebap’ın mucidiymiş. Biz ilk gittiğimiz gün, aynen her müşterisiyle özel olarak her zaman tek tek ilgilendiği gibi, bizimle de çok yakından ilgilendi.

O gün bugündür onun “ilk göz ağrısı müşterileri” olarak, her fırsatta eşi dostu, ailemizi, sevdiklerimizi, yurt dışından gelen Türk veya yabancı misafirlerimizi, illa ki “Muazzez Ersoy ve Şenol Usta”ya yemeğe çıkarır ve gece boyunca yapılan sunumlar ve yemeklerin mükemmelliği karşısında verdikleri tepkileri, gözlerinin parlayarak büyümesini büyük bir keyif ve gururla izleriz.

IMG 0427

Hergün tam kapasite dolu olan bu restauranta, aman diyim rezervasyonsuz gitme gafletinde bulunmayın. Bir de benden size tüyo; mümkünse, Giriş katında yer ayırtın. (Rez. için Tel: (0216) 489 34 34)

Rezervasyon yaptırdığınız saatte girdiğinizde, masanız, yukarıda  bahsettiğim gibi onlarca çeşit harika lezzetler ihtiva eden mezelerle, sizin gelmenizden hemen az önce donatılmış ve sizi bekliyor halde oluyor. Güzeeelce yerinize kurulduğunuzda, garsonlar sadece ne içmeyi arzu ettiğinizi soruyorlar…O kadar! Saatlerce menü okumak, ne istediğine kadar verebilmek için uğraşmak didinmek derdi yok.

Aşağıda gördüğünüz tüm resimlerin sadece 2 kişilik masa için hazırlanmış olduğunu baştan belirteyim.

İçeceklerinizle birlikte masaya sıcak meze servisleri de hemen başlıyor. Fındık lahmacun, kaşarlı pide, sıcak pastırmalı humus, et sote ve susamlı sıcak pofuduk ekmekler. Allaaaah kim tutar beni deyip dalmak istiyorsunuz hemen ama hangi birinden başlayacağını bilemiyor insan… Resmen gözü dönüyor! 🙂

Sıcak yemekleri soğumadan yeme takıntısı olan Ben, nefes almadan sıcaklardan başlıyorum. Kokusundan ötürü pastırmadan hiç hazetmememe rağmen sıcak pastırmalı Humus, hayatımda yediğim ennnn güzel mezeler arasında yerini çoktan aldı bile…

Ona başlarken, aklım bir yandan, tabağıma yeni servis edilmiş sıcacık kaşarlı Pidede…Allahım  Cennette miyim neyim?

IMG 0445

IMG 0449
O da ne? Daha önce olmayan yeni birşey eklemişler derken bir de baktım Etli Yaprak Sarma… Bayılırım…Ama son zamanlarda hep kalın yapraklı sarmalarla karşılaştığım için korka korka minik bir ısırık alıyorum ki amanınnn hem de hafiften ekşi ve sıcacık harika ötesi birşey. Öğreniyorum ki Usta bunları da özel olarak Adana’dan getirtmiş ve hamarat Hanım’ı ve Ablası onları serçe parmaktan bile ince bir kalınlıkta sarmışlar. Vallahi bravo!

Daha neler neler var mezelerde derseniz valla “bir resim bin sözcüğe bedeldir” dedim hepsinin fotoğrafını çekmeye çalıştım sizin için… Yukarıda saydıklarıma ilaveten çeşit çeşit salatalar, yeşillikler, garnitürler, çiğ köfteler, Şakşuka, süzme yoğurtlu mezeler, renk renk zeytinler, turşular, barbunyalar, çeşit çeşit peynirler vesaire vesaire…Yok yok işte…

IMG 0437
IMG 0444
IMG 0439
IMG 0447
IMG 0441
IMG 0446

Mezelerle başladığınız lezzet yolculuğunuzun bu esnasında Garsonunuz, kebabınızı ocağa atma zamanı konusunda onayınızı alıyor. Az sonra masanızın uzunluğuna ve kalabalıklığına göre üzerinde yekpare susamlı pide olan ahşap köprü görünümlü bir şeyi masanıza yerleştirip, kebaba ön hazırlık yapıyorlar…
IMG 0454

Bir süre sonra, Olimpiyatlardaki uzun atlamacılar gibi upuzun bir kebap şişine takılı metrelik kebabıyla bir Ustanın gelip, görsel bir şölen eşliğinde tek seferde ahşap köprü üzerindeki pide yatağına, o kebabı şişten çekmesine tanık oluyorsunuz. Hem de öyle tek kat kebap değil, üzerinde köz biber, domates yanında tavuk but ve kaburgalardan oluşan 2. bir kat daha bulunuyor.

IMG 0459

Kebabı da afiyetle silip süpürdükten sonra, “artık yok gerçekten bir lokma daha yiyebilecek yerim kalmadı” derken, bu sefer masanız temizleniyor ve Çay ile birlikte meyve, tatlı ve dondurma servisi başlıyor.
“Aaa valla aklım kalır, dur şunun bi ucundan tadına bakıcam sadece” derken, bir bakıyorsunuz ki herşey çok güzel… Fıstıklı dondurmalı helvasından, Tel kadayıfına, Kazandibinden, Fıstıklı Katmerine kadar ılık ılık ikram ettikleri tatlıları arzu ederseniz sade dondurma eşliğinde yiyebilir, ya da sizin için tek tek dilimlenmiş en güzel mevsim meyvelerinin tadını çıkarabilirsiniz.

IMG 0461
IMG 0462
IMG 0463
IMG 0465
IMG 0466
IMG 0467
IMG 0468
IMG 0469
IMG 0470
IMG 0471
IMG 0472

Git git bitmiyor biliyorum 🙂

IMG 0474
IMG 0475
IMG 0476

Ben tercihimi bu kez herşeyden minik minik yeme konusunda kullandım ama Fıstıklı katmer ve Dondurmalı İrmik Helvasına özel iltimas geçtim 🙂 Seçin beğenin işte çeşit bol…

IMG 0481
IMG 0482

Sanki şu ana kadar yaptıkları ikramlar yetmezmiş gibi, en son olarak kapanışı bir Türk Kahvesi sunarak yapmak istediler. Biz yarın iş günü olduğundan uykumuzu kaçırmak istemedik ve kahveyi pas geçtik.

Bu konuda artık biraz tecrübeli olduğumuzdan, mümkün olduğu kadar kararında yediğimiz için, hiç şişkinlik hissetmeden, ama bir o kadar da gözümüz gönlümüz karnımız harika lezzetlerle doymuş şekilde, Şenol Usta ve ekibine teşekkür ederek, mekandan ayrıldık.

Naçizane bir öneri: Mümkünse böyle masanızda sadece kuş sütünün eksik olduğu bir ziyafetten sonra, ertesi gün biraz hafif şeyler yiyerek günü tamamlamaya bakın derim.

Şimdiden afiyet şeker olsun!

Rezervasyon için
Tel: (0216) 489 34 34
Adres: Küçükyalı Sahil yolu Çınar Mah. Turgut Özal Bulvarı No:75 Küçükyalı Maltepeİstanbul
Web: www.muazzezersoysenolkolcuoglu.

9 YORUM

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık. Üşengeç Şef'in takipçisi olduk sayenizde. Bu Cuma için arkadaş grubumuzla rezervasyon yaptırdık gidiyoruz bizde bu ziyafeti yaşamaya inşallah. Teşekkürler:))

    • sizin yazınızı okuyunca rezaevasyon aptırdım yarına.fix menü istegi belirtmelimiydim acaba.sadece iki kişilik dedim siz dediğiniz için.uçuk rakamla cıkmayız umarım.teşekkürler.

    • İsminizi bilmediğim için hitap edemedim kusura bakmayın:)

      Şöyle söyleyeyim, burada zaten sistem olarak yemekler fix menü. Her şeyi masanıza sırasıyla getiriyorlar. Fiyat kişi başı şu anda 45 TL . Herşeyi getirecekleri için, ne yiyeceğinizi değil, size sadece ne içeceğinizi soruyorlar. Meşrubatlar da fiyata dahil. Alkollü olacaksa da, alınacak alkol miktarına göre bir ilave fiyat uygulanıyor. Umarım beğenirsiniz. Müsaitse Şenol Ustayla tanışın, buradan methini okuyarak geldiğinizi söyleyin, çok hatırlı, çalışkan ve değerli bir ustadır.:)

  2. ismim yasemin çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.üşengeç şefin bloğundan görüp geldimizi söyleyeceğim.yarını sabırsızlıkla bekliyorum nişanlıma süpriz yapıcam sayeniz de.bayılacak eminim.iyi ki sizi gördüm.sevgiler.

  3. merhaba ben yasemin gittim gördüm anlattığınızın eksiği yok fazlası vardı valla.süperdi tek kelimeyle.size yazmayı hatırladım bugün geç oldu.sevgiler

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz