D.ream grubu restoranları içersinde Zuma’nın yeri benim için ayrıdır. Özellikle ilk açıldığı Ortaköy sahilindeki lokasyonundayken, eşsiz Boğaz manzarası ve Uzakdoğu mutfağının en güzel yorumlarıyla gönlümde taht kurmuş ve yerli-yabancı misafirlerimi en çok ağarladığım bir kaç favori mekanımdan biri olmuştur hep. Geçtiğimiz Yaz Yalıkavak Marina’da açıldığında da, Zuma Bodrum’u ilk ziyaret edenlerden birisiydim hatırlarsanız. Ortaköy’den İstinye Park’a taşındığında da, lezzet kadar, üstün servis kalitesi ve ambiyansıyla beni etkileyen Zuma İstanbul’da Pazar brunch’ı yapmaya karar verdiklerinde, yine ön-tadım yapanlardan biri olarak, adeta “sofistike bir Uzakdoğu brunch”ı olarak nitelendirdiğim bu deneyimi tabi ki sizlerle paylaşmak isterim.

Irrashaimase! Japonca’da “Hoşgeldiniz” anlamına gelen bu kelimeyi, Zuma’nın kapısından girdiğiniz anda tüm çalışanlardan, hep bir ağızdan duymaya hazırlıklı olun.

zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon
Böylesine sıcak bir karşılamadan sonra, işte artık modern Japon mutfağının uluslararası temsilcisi ve ödüllü restoranı olan Zuma’nın, Japonya’nın geleneksel sokak yemeklerini dünyaca ünlü, elegan bir menüyle sunduğu brunch’ıyla tanışmak üzeresiniz.

zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon
Zuma şefleri, Pazar brunch’ı için klasik menülerini bir kaç ilave sürprizle beraber açık büfe olarak sunmayı tercih etmişler. Ana konsept; Füzyon mutfağı, Japon ağırlıklı Uzakdoğu yemekleri olunca, kafamızdaki klasik Pazar kahvaltısı/brunch anlayışımızı unutuyoruz tabii ki.:) Öyle çeşit çeşit ekmekler poğaçalar, omletler, menemenler, çaylar, kahveler gibi bir brunch, zaten Zuma’ya da yakışmazdı. Ondan her yerde, istemediğimiz kadar çok var. Önemli olan “Zuma” farkını ortaya koymasıydı ki, bunu da iddialı bir şekilde yapmış.

zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon

zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon
Brunch’a sushi ve tempura çeşitleri ağırlıklı bir tabakla başlangıç yapıyorum. Masamıza edemame servisi yapılıyor. Bu arada yemek boyunca, brunch’a dahil olan çeşit çeşit Bloody-Mary kokteyl ikramları, daha önceden Vogue Restaurant’dan tanıdığımız, ödüllü barmen Engin Yıldız tarafından tek tek hazırlanıyor.

zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon
zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon
zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon

Enfes sushi’lerin yanında Japon waffle’ı ve közlenmiş mısır en beğendiğim lezzetler oluyor. Sadece açık büfe de değil, menüden sipariş edilebilen, sıcak ana yemekler de var bu konseptte. Mesela yine bir Zuma klasiği olan Baharatlı Bonfile bunlardan sadece biri… Görüntüsü kadar, Uzakdoğu dokunuşları içeren tadı da çok lezzetli. Arpalı miso tavuk ve Somon Teriyaki, diğer A la carte seçeneklerden bazıları…

zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon-bonfile

Beraberinde gelen 4 mantarlı Japon Pilavı, masamızla ilgilenen servis görevlisi tarafından, yanımızda özel kabında karıştırılarak kıvamına getirilip, sunuluyor.
zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon-pilav
Bu sunumu ve brunchın ambiyansını yakından görmek isterseniz videosu işte tam da burada


Açık büfede canlı pişirme istasyonlarında taze taze hazırlanıp servis edilen lezzetler kadar, menüden kendi tercih yaptığınız en sevilen Japon klasikleriyle, kendinizi Tokyo sokaklarında gibi hissetmeniz an meselesi. 🙂

zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-sushi-japon
Böyle zengin lezzetlerle donatılmış bir Brunch’a yine kendi gibi zengin bir tatlı tabağı yakışır. Yanında da tabi ki, yeşil çay ve espresso… Çikolata fondan, vanilya çekirdekli ve yeşil çaylı dondurma, cheesecake, makaron gibi tatlılar ve pitahaya, ananas gibi tropikal meyvelerden oluşan bu resim gibi tabakta, benim en favorim yeşil çaylı muzlu kek. Aynı şekilde trüf çikolatalar, hem hafif acılı, hem de inanılmaz lezzetli. Acı-tatlı bir arada, insanı çok şaşırtıyor, gitmişken bu eşsiz deneyimi muhakkak yaşamaya bakın derim 🙂

zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-tatli-japon
Eşim Zuma’nın brunch’ını, pazar sabahı erken kalkıp, güzel bir yürüyüş yaptıktan sonra, müsli tarzı hafif bir öğünle “kahvaltı” altlığı yapıldıktan sonra; uzun ve keyifli sohbetlerle keyfi çıkarılacak, daha çok öğlen yemeği konseptinde bir brunch olarak nitelendiriyor. Bence de haklı:)

zuma-istanbul-pazar-brunch-kahvalti-usengec-sef
6 Kasım’dan itibaren, her Pazar 12:00-16:00 saatleri arasında hizmet verecek açık büfeden, sınırsız bloody-marie, çay, kahve sunumu da dahil, tüm bu yemeklerden oluşan Zuma Pazar brunch’ından kişi başı 198 TL ile faydalanabilirsiniz.

Zuma İstanbul
İstinye Park No:461 Sarıyer/Istanbul
Tel: (0212) 232 22 96

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz