Dün sabah 9. İstanbul Moda Konferansı’na katılmak üzere Ortaköy’deki Four Seasons İstanbul at the Bosphorus Hotel’deydim. Tüm dünyadan satın alma grupları ile yerel üreticileri İstanbul’da buluşturmayı hedefleyen ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) ev sahipliğinde düzenlenen bu 2 günlük konferansın, ilk günkü açılış konuşmasını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptı.

istanbul moda konferansi

E-ticaretin önemine değinerek, elektronik ticarette, yüzde 7’lerde olan seviyeyi artırmayı ve mevcut ihracat sayısının en azından yarısını e-ticaret portallarından yapmayı hedeflediklerini belirtti.
moda konferansi ekonomi bakani

TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat da konuşmasında ülke olarak marka olmanın ve inovasyonun önemine değindi.
moda konferansi usengec sef 1

Tory Burch Kreatif Direktörü Cecile Renna’nın marka deneyimlerini paylaştığı konferansın ikinci gününün tamamı, moda sektöründe yeni işbirliklerine imza atılması amacıyla ikili iş görüşmeleri (B2B) şeklinde, alım grupları ile yerel üreticiler arasında görüşmelerle devam etti.

Bu sebeple ilk gün yapılan konuşmalardan sonra, ben fazla kalamadım ve hemen bir taksiye atlayıp Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’daki Selma State defilesine yetişmek üzere Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ne doğru yola koyuldum. Peki acaba zamanında yetişebildim mi? İşte bu sorunun cevabını sadece beni Instagram’da @usengecsef hesabımdan takip ederek, yaptığım canlı yayınları InstaStories’den 24 saat içinde silinmeden izleyenler biliyor:)

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz