Popüler mekanlarda size bu hafta öyle bir mekandan bahsedeceğim ki, insana adeta “Sana dün bir mezeden baktım aziz İstanbul” dedirtiyor: “Chef Mezze”! Gümüşsuyu’nda Opera Hotel’in roof’unda bulunan mekanın, tarihi yarımadadan başlayıp, Adalar, Kız Kulesi ve Boğaz Köprüsü’ne kadar uzanan tam anlamıyla panaromik bir İstanbul manzarası var. Minik bir seviye farkı ile iki katlı şekilde tasarlanan mekan, bu sayede tüm masalarına bu eşsiz İstanbul panoraması eşliğinde yemek keyfi sunabiliyor.
chef-mezze-usengec-sef-deklancheur-istanbul-bogaz

Biz Chef Mezze’ye gittiğimizde saat henüz 18:00 civarıydı. Akşam yemeği için erken olsa da, mekana özellikle de bu mevsimde kesinlikle bu saatlerde gidip, en azından bir aperatif ile gün batımını mutlaka izlemelisiniz. Çünkü tarihi yarımadının arkasından güneşin alçalması ve ortaya çıkan muhteşem renk ve ambiyans anlatılmaz yaşanır cinsten.

chef-mezze-sef-populer-mekanlar-istanbul-bogaz-manzarasi Bir de üzerine akşam boyunca, birbirinden şahane şarkılarla kulaklarımızın pasını silen müzikler eklenince, değmeyin keyfimize! 🙂

chef-mezze-usengec-sef-populer-mekanlar-istanbul-bogaz
Yeme içme sektöründe, özellikle de İstanbul’da olanlar arasında, Gazi ve Bilal Ateş kardeşleri duymayan yoktur. 25 yıldır İstanbul’u doyurduklarını söyleyen kardeşler, gerçekten açtıkları her mekanla A’dan Z’ye ilgilenip, mutlaka mekanlarının başında durmayı da prensip haline getirmişler. Ateş kardeşler için ürün tedariği en önemli nokta… Senelerdir aynı kadrolarla çalışan Gazi ve Bilal Ateş kardeşler’in adeta 3.kardeşi gibi olan mekanın Executive Şefi Mehmet Ali Çelik, bu konuyu “Kötü malzeme ile iyi yemek olmaz, ama iyi bir malzemeyi bile kötü bir şef mundar edebilir” cümlesi ile özetliyor. Mekandan yaptığım canlı yayınlara buradan ulaşabilirsiniz.

Instagram’da @usengecsef hesabımdan dün akşam yaptığım Instastories yayınlarında da izleyebildiğiniz gibi, mekanın dünya şekeri genel koordinatörü sevgili dostum Ozan Teköz’ün anlattığı şekliyle Chef Mezze, Girit ve Lübnan mutfaklarının bir sentezi… “Mezelerde klasik bir meyhanede/balıkçıda ne varsa bizde de aynıları var” diyen Ozan “ancak hiçbir yerde bulamayacağınız dokunuşlar ile kendimize özelleştiriyoruz” diye de ilave ediyor. Gerçekten de o dokunuşlar muazzam bir fark yaratmış.

Tam 9 çeşit ot ile hazırlanan mücver, beyaz peynir ve kavun ile başlıyor lezzet yolculuğumuz. Sohbete dalıp mücveri soğuk yememize rağmen, hala koruduğu çıtır çıtırlığı az sonra yaşayacağımız şölene de adeta referans niteliğinde oluyor. Zencefilli levrek marin, ahtapot salatası, kabak çiçeği dolması (İstanbul’da yediğim en lezzetli dolma), avokadolu somon ve kuru cacık gerçekten çok çok lezzetli. chef-mezze-mucver-meze-levrek-marin-kabak-cicegi-dolmasi

Ama mezelerden 2 tanesine özel bir paragraf açmam lazım:

Fava ve üzeri kızarmış nohutlu humus gerçekten efsane. Aslında fava çoğu mekanda adeta bıçakla kesilecek kadar sert gelen, biraz tatsız ve gereksiz bulduğum bir mezedir. Ancak burada humus gibi insanı yormayan bir kıvamda ve üzerinde soğan ve kayısı yahnisi sosuyla yapılmış ki, bunu mutlaka denemeniz lazım. (Porsiyonu 18 TL) Çıtır nohutlar ise, klasik humusa basit ama sofistike bir dokunuş olmuş. Benim gibi her gece nohut-pilav yese bile bıkmayacak bir nohut delisine, bu Beyrut usulü yorumuyla da harika geldi:) (Porsiyonu: 15 TL)

chef-mezze-ahtapot-meze
Ara sıcaklardan ise ızgara ahtapot ve pastırmalı karides (Porsiyonu 38 TL) denedik. İkisi de gerçekten lezzet patlamasıydı. Takipçilerimin bildiği gibi balık ile çok aram yoktur ancak meze ve ara sıcaklardan referansla bunların da lezzeti ve özgünlüğü hakkında tereddüdüm yok.
chef-mezze-pastirmali-humus-meze
chef-mezze-ahtapot-izgara
Mekan bana son lezzet şokunu tatlı konusunda yaşattı. Kısa süre evvel yaptığımız Antep seyahati sonrasında İstanbul’da katmer beğenemeyen bendeniz; ortaya gelen ve eşimin bir çatal aldığı Katmer’i silip süpürmüşüm 🙂 Eh afiyet olsun bana ne diyelim, onlar da bu kadar güzel yapmasalarmış 🙂 Ayva tatlısı ve tahinli kireçte kabak, her gün taze taze hazırlanan diğer tatlı alternatiflerinden…
chef-mezze-usengec-sef-fistikli-katmer
chef-mezze-usengec-sef-ayva-tatlisi-kirecte-kabak-tatlisi
Chef Mezze, popüler mekan bölümümüzde olmayı fazlasıyla hakediyor, çünkü haftanın her günü tamemen dolu. Eğer gelmek istiyorsanız benden tavsiye, mutlaka önceden rezervasyonunuzu yaptırın, hem de çok önceden… 🙂
Chef Mezze Gümüşsuyu

Adres: Ömer Avni Mh., İnönü Cd. No:26, 34427 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (0530) 067 5040

Önceki İçerikÇiğdem Akın’dan “Something Stupid”le Moda Haftası Kapanışı
Sonraki İçerikParis’te Sonbaharda Neler Yapılır?

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz