“Tatil” denilince en çok kafa dinlemeye ihtiyacı olan herkes için; ama özellikle de o eşsiz gün batımı karşısında romantizme doymak isteyen aşıklar için tasarlanmış bir otele gidiyoruz bugün sizinle; “Palmalife Bodrum Resort&Spa”… Bunu bir tek ben söylemiyorum, ilk görüşte otele tek kelimeyle aşık olan ve son 4 yıldır, her sene gelen Arjantinli çift gibi dünyanın farklı yerlerinden pek çok müdavimleri var. Biz de geçen sene çok sevince, baksanıza şimdi yine buradayız. İşin güzel tarafı, buradayken inzivaya çekilmek zorunda değilsiniz, çünkü sakinlik kadar, arada biraz hareket de isterseniz, 10 dakikada, dünyaca ünlü markaların yer aldığı mağaza, cafe ve restoranlarıyla meşhur Yalıkavak Marina’da olabilmek gibi bir avantaja sahip.

palmalife-bodrum-resort-usengec-sef-deniz-tatil

Yıllar içinde artık gelenekselleşen “Üşengeç Şef’in Hotel Deneyimleri” Turunun Bodrum ayağında, ulaşım sponsorumuz olan Audi’nin, bize özel tahsis ettiği Audi A3 Cabrio aracımızla Palmalife Bodrum Resort&Spa’ya gelmiş bulunuyoruz.

palmalife-bodrum-resort-usengec-sef-audi-a3

Tabi bu kadar seyahat edip, en güzel kareleri paylaştıkça, dışardan her ne kadar “hayat bana güzel” gibi dursa da ve şu anda “tatilde” bile sayılsam, bir proje yetiştirmem gerektiğinde (ki hep gerekiyor), gecem-gündüzüm, hafta sonum-tatilim yok benim. Her an, her fırsatta çalışmam gerekebiliyor. Şu anda bu yazımı bile saatlerin nasıl geçtiğini hiç farketmeden artık bütünleştiğim çalışma masamda, güneş doğarken kaleme alıyorum desem inanır mısınız? 🙂

Palmalife’daki odamıza yerleşir yerleşmez, yine çalışmam gerektiği için, hemen balkondaki şezlonga kurulup, notebook’umu da kucağıma aldım almasına da… Yeşil ve mavinin iç içe geçtiği, böylesine eşsiz bir doğa güzelliği karşısında adeta nutkum tutulmuşken, haydi gel de çalış şimdi! 🙂 Şu anda çok güzel bir rüyada olduğuma yemin edebilirim. Hatta ambiyans öylesine ilham verici ki, dünyanın en alakasız insanı bile şair olur çıkar bu manzara karşısında:)

palmalife-bodrum-resort-oda

Az önceki nefes kesen manzaraya, odanın içinde, rahat yatağınızda uzanırken bile hakim olduğunuzu kelimelerle anlatmak yerine, bir fotoğrafla göstereyim istedim, işte buyrun! Böyle bir sabaha uyanmayı kim istemez ki? 🙂

palmalife-bodrum-resort-oda-deniz-tatil

Otel 32 adet Comfort ve 8 adet Executive odadan oluşuyor. Dekorasyonda ahşap ağırlıklı, şık ve nispeten oldukça sade bir tasarım anlayışı hemen göze çarpıyor.

Niyetiniz kafa dinlemekse, balkonunuzdaki rahat şezlongunuza uzanıp, en sevdiğiniz kitabın sayfalarında kaybolun, mola verdiğinizde ufka dalıp, renkli hayallere dalın. Tatil programınıza bedeniniz kadar, ruhunuzu ve zihninizi de dinlendireceğiniz bir Spa deneyimi de katarak, iyi bir masajla kendinizi şımartmayı da düşünebilirsiniz.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil

Tatilinizin tadını doyasıya çıkarmak için, çocuklarınız Kids Club’da ya da çocuk havuzunda eğlenirken, siz de, muhteşem manzaralı açık havuzda keyif yapabilir ya da iskeledeki şezlonglarda güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-usengec-sef

Palmalife Bodrum Resort&Spa’daki konaklamam esnasında, anlık paylaşımlar yaptığım snapchat yayınlarını Youtube kanalımda şuradan izleyebilirsiniz.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil

Daha aktif olmak isteyenler için fitness salonu, yoga ve pilates stüdyoları, bilardo, tenis sahası gibi imkanları da bulunan otelin, en güzel bölümlerinden birisi beyaz kumlarıyla tam 250 metrelik sahilinin bulunduğu “Palmabeach” isimli özel plajı…

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-palmabeach

Palmabeach’e otelden “buggy” denilen üstü açık golf arabalarıyla, 2 dakikada hemencecik getiriliyorsunuz.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-palmabeach

Yemyeşil bakımlı çimenler, palmiye ağaçları ve Maldivlerden özel olarak getirilmiş bembeyaz kumlarıyla enfes bir plaj hemen karşınızda.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-palmabeach

Bu tropik bitki örtülü kumsalda, plaj yürüyüşü yapmak, konforlu Cabanalarda uzanıp masajınızı almak, masmavi denizin tadını çıkarmak, ferahlatıcı kokteyller yudumlamak ya da kendine ait restoranında yeni bir şeyler denemek, gün içinde yapabileceğiniz aktivitelerden sadece bazıları…

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-palmabeach

Dalgakıran sistemi sayesinde, 30 metreye kadar yatların yanaşabildiği ve dalgalardan etkilenmeyen pırıl pırıl denizde yüzmek inanılmaz keyifli.

Eğer siz de benim gibi karides seviyorsanız, tropik sunumuyla ve şahane tadıyla tek kelimeyle hayran kaldığım spesiyallerden, ananas yatağında Karides Salata’yı muhakkak denemelisiniz.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-karides-salata

Geçen sene ilk kez tattığımdan beri hayalini kurduğum bu salatayı, bir anda karşımda görünce ayaklarım yerden kesilerek yaşadığım sevinç, paparazzi kameralarına da, işte böyle yansımış 🙂

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-usengec-sef

Tüm otellerinin mutfaklarından sorumlu olarak, 10 yıldır Palmalife’da hünerlerini sergileyen güleryüzlü ve sempatik Executive Chef Gökhan Tasmalı, Türk, İtalyan ve Meksika mutfağından lezzetlere imza atıyor.

Burrata peyniri, enfes Somon sarma, orman meyveli taptaze tatlılar, menüden tavsiye edebileceğim lezzetlerden sadece bir kaçı.

palmalife-bodrum-resort-somon baligi-tatli

Sadece deniz değil, havuzun da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin derim. Lakin Palmalife’ın 70 metrekare büyüklüğündeki sonsuzluk havuzu, kelimenin tam anlamıyla “sonsuzluk” hissi vaad ediyor.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-havuz

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-havuz

Bu güzelim havuzda sessizliğin ve sakinliğin tadına doyum olmuyor, insanın hiç çıkası gelmiyor valla.

palmalife-bodrum-resort-usengec-sef-havuz

Akşam olunca, hava kararmadan ne yapın, edin ve otelin eşsiz gün batımı manzarasının keyfini sonuna kadar yaşamak için Sunset Restaurant’da yerinizi alın derim.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-havuz

Ufuktaki renk değişimleriyle adeta büyülendiğimiz bu restorandan izlenen gün batımının, Gümüşlük’teki meşhur gün batımından daha iyi olduğu kanaatindeyiz eşimle birlikte.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-gun-batimi

Akşam olmasına yakın gökyüzü pembeler, maviler sarılarla dolu renklerle bezenirken, Gökhan Şef de bütün maharetlerini sergileyerek, bizi yine kendisine hayran bırakıyor.

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-havuz

Güzel bir uykunun ardından, sabah uyandığınızda açık büfe sabah kahvaltısı sizi bekliyor. Burada, sabahın en güzel ve dingin saatlerinin tadını, her daim esmeyi seven o meşhur Yalıkavak rüzgarı sayesinde, sıcaktan bunalmadan, lacivert bir deniz manzarasına karşı çıkarmak büyük bir ayrıcalık…

palmalife-bodrum-resort-otel-deniz-tatil-manzara

Bodrum Merkez’e 15 dakika ve Bodrum Havalimanı’na 45 dakika mesafede, Yalıkavak Gökçebel Mevkii’nde yer alan Palmalife Bodrum Resort &Spa’dan ayrılırken, her yıl konakladığımız için artık güzel dostluklar kurduğumuz otelin genel müdürü Arzu Hanım’la, satış müdürü Aslı Hanım’la ve Gökhan Şef’le, ilk fırsatta tekrar bir araya gelmek üzere vedalaşma zamanı da geliyor.

palmalife-bodrum-resort-usengec-sef-arzu-aygen

Kıpkırmızı Audi A3 Cabrio aracımızla, aynı renk giyinerek, Palmalife Resort’dan eşimle birlikte yine mutlu mesut şekilde, güzel anılarla ayrılıyoruz. 🙂

palmalife-bodrum-usengec-sef-hotel-audi-a3-cabrio

 

Önceki İçerikZorlu PSM MAG Dergisi Dilek Yeğinsü Yazısı
Sonraki İçerikThe Marmara Bodrum, Bodrum Kalesi’ne Karşı Uyanmak

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz