Sıkı takipçilerimin de iyi bildiği gibi, dünya üzerinde kıyafet alışverişi yapmayı sevmeyen ender hanımlardan biriyim sanırım. Tabi bunda standartlardan biraz daha uzun boylu olmamın ve kırk yılda bir bir şey almak için heveslendiğimde, üzerimde sakil durmasının verdiği demotivasyonun payı büyük. Belime denk gelmesi gereken kemer yeri, 10 santim yukarıda kalınca hamile gibi görünmekten, ayak bileğinde bitmesi gereken pantolon, neredeyse diz altında son bulunca, palyaçoya dönmekten ya da mini diye denediğim bir etek, “maksi mini” durunca, en iyisi almaktan vazgeçmekten, inanın hayat çekilmez olabiliyor:) O dapdar kabin içinde onlarca kıyafeti giy çıkar, giy çıkar, bu kadar kan ter içinde kalmaya, ayda yılda bir de olsa, eğer bir şey üzerime, ilk seferde tam olursa, aman ne mutlu bana:)

dilek-yeginsu-usengec-sef-model-turkuaz-optik

“Aman canım bir 10 santim daha uzun olsam, daha ne isterim? Tek derdin o olsun!” demeyin, bir de bunun ayakkabı bulamama sıkıntısı var ki, işte o tam tadından yenmez! Boy uzun olunca, ayak da 38 numara kalmıyor bilesiniz:) Herkes vitrinden gözüne kestirdiği ayakkabıyı, içeri girip “İşte bunu denemek istiyorum” diye gösterip, tek seferde ayağında görüp, rahatlığını anlata anlata bitiremezken ve paket yaptırıp çıkarken, ben kenarda ezik ezik telefonumla oynuyorum desem? Çünkü benim numaram o dükkanlarda satılmıyor, hem de sadece 1 numaracık için. Yani 40 var, ama 41 yok. Ender de olsa varsa da ya çok topuklu (nedense!?) ya da çok abuk bir model oluyor. Neyse ben de günlük hayatımda biraz da bu sebeplerle sahip olduğum “spor bir şıklık” sergiler halimle ve önemli davetler olduğunda da beğendiğim moda tasarımcılarının bana özel hazırladığı kıyafetlerle buna çözüm bulmaya artık alıştım sanırım. Ayakkabı konusunda da çözümü yurt dışında buldumç Benim gibi uzun boylu insanların yaşadığı ülkelere seyahate gittiğimde, nasıl da bavul dolusu ayakkabıyla döndüğümü hatırlarsınız sanırım:)

Amaaaa iş güneş gözlüğü alışverişine gelince, işte orada bir durun lütfen! Gıcır gıcır son model gözlüklerin markalarına göre inci gibi dizili olduğu ferah ferah bir dükkanda, aynanın karşısında rahat koltuğunuza kurulup, en beğendiklerinizi bir saniyelik zahmetle hop diye takıp, yakışıp yakışmadığını görmek bu kadar kolay ve zahmetsizken, tabi ki de güneş gözlüğü alışverişinden bu kadar keyif alırım.

İlk fotoğrafta gördüğünüz lacivert renkli kadife görünümlü güneş gözlüğüm sizlerden her zaman büyük ilgi ve beğeni almıştır mesela. Devamlı benden en favori güneş gözlüklerim videosu isteyenlere buradan selam olsun! 🙂 İlk görüşte aşık olduğum bu ve geçen sene Italia Independent marka gözlüğüm sayesinde tanıştım Turkuaz Optik’le. Italia Independent haricinde, Tom Ford, Moncler, Balenciaga, Hally and Son, Dsquared2, Adidas Originals Eyewear, Blackfin, GF Ferré, Modo ve Gunnar gibi daha pek çok dünya markası var bünyelerinde. Hazır artık bahar iyice kendini hissettirmeye başlamışken dedim ki, en yeni modelleri yerinde incelemek bana da iyi gelecektir.

venedik-sarayi-dilek-yeginsu-usengec-sef-model-turkuaz-optik

Italia Independent’ın geçen sene Venedik Sarayı’nda gerçekleşen görkemli bir lansmanına katılmıştım şu yazımdan hatırlarsanız. Onun gözlüklerinin gerçekten hayranlık uyandıran bir İtalyan duruşu var. Sürekli kendini yenileyen yaratıcı bir ruha sahip olduğu aşikar.

2016 için de, ultra ince metal modeller, tasarlamışlar. Hafiflik bir gözlükte benim en önem verdiğim konuların başındır, çünkü ilk başta şıklıktan önce bende rahatlık gelir. Hem kuş gibi hafif, hem de dayanıklı yapıları ile Italia Independent benim bu beklentimi fazlasıyla karşıladı. Üst köprü detayı ve şaşırtıcı renk efektleri ise onu daha da davetkar hale getiriyor. Öyle gözlükler var ki, güneş ısısından rengi değişiyor. Görmeniz lazım! Bayılırsınız:)

O gün Turkuaz Optik’de denediğim tüm gözlük modelleri ve trendlerdeki son havadisleri öğrendiğim canlı yayınlarımdan oluşan snaplerimi, sizler için, çok eğlenceli, mini bir youtube videosu haline getirdim. Eğer aşağıda açılmazsa işte şuradan da izleyebilirsiniz.

Dsquared2 Eyewear marka gözlüklerden de denediklerim oldu o gün. İlkbahar/Yaz 2016 modellerinde, markanın temsil ettiği o cüretkar çekicilik ve sınır tanımayan cesur yaklaşım ortaya konulmuş. Modern materyaller, renk ve doku özelliklerinin eşlik ettiği vintage görünümler derken, koleksiyonda özellikle, en iddialı dört modelin baskın olduğunu hemen hissetmeniz mümkün 🙂

Hepsini anlatmayacağım, sürprizi bozulmasın ama bunlardan biri olan “Cat-eye” (Kedi gözü) stili, baştan çıkarıcı modelde, Swarovski kristalleriyle yakalanan o feminen cazibe, asetat üst gövde ile bütünleşen metal detaylarla daha da güçlendirilmiş.

Take my breathe away” şarkısıyla büyümüş “Top Gun” dönemi gençliğinin “pilot gözlüğü” dediği, Aviator tarz gözlükler, çift köprü detayı ve metal çerçevesi ile bu tarza rafine bir yorum getirerek, kesinlikle, sofistike bir görünüm sağlanmış. Yuvarlak retro hatlı unisex model de yine metal çift köprü ve modern nötral renk paleti ile hoşuma gitti.

dilek-yeginsu-usengec-sef-model-turkuaz-optik

Tom Ford da aynı şekilde, 2016 Koleksiyonu’nda dört yeni modelle öne çıkmış. Vintage görünümlere özgürlükçü bir ruh katarak günümüze uyarlanan SS16 gözlük koleksiyonu, yüksek beklentileri karşılar şekilde, köprü detayı ile ikonik aviator tasarıma kendine has bir yorum getirmiş.

dilek-yeginsu-usengec-sef-model-turkuaz-optik

Anlayacağınız sezonun ‘mutlaka edinilmesi gerekenler’ listesinde çok güzel gözlük modelleri var. Sizlerin de oylamalarıyla, benim tercihim bu çok beğendiğim Tom Ford gözlük oldu. Şu anda nude renkli bu yepyeni gözlüklerimle bildiğiniz aşk yaşıyoruz:) Umarım alışveriş deneyimimi ve izlenimlerimi anlattığım bu yazım sizlere de faydalı olur ve gönlünüze göre, keyifli bir alışveriş yaparsınız. Sevgilerimle…
————————————————————————–

Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın ve ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂

Eğer gün içinde nerelerde bulunduğumu ve neler yaptığımı merak ediyorsanız da beni Snapchat‘te “Usengecsefiniz” hesabından takibe alabilirsiniz. “Snapchat kullanmayı henüz öğrenemedim ki ama ben” derseniz, onu da adım adım anlattım. İşte tam da burada🙂

Önceki İçerikRadisson Blu Ataköy’de Huzurlu Güzel Bir Gün
Sonraki İçerikBy Trileçe

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz