Öğleden sonra uçaktan inip, Antalya’nın mis gibi havasıyla karşılandıktan ve sadece 20 dakika içerisinde otele transferimiz yapıldıktan sonra, Lara’da bulunan 5 yıldızlı Akra Barut Hotel içerisinde hizmet veren Antalya LifeCo Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne giriş yaptık.

Geldiğimizi haber alır almaz, resepsiyonda bizi karşılayıp, merkezin bölümlerini gezdirerek, burada günlerimizin nasıl geçeceği, ne yeyip ne içeceğimiz ve tüm bunları hangi fayda için yapacağımız hakkında bilgiler aldığımız diyetisyenimizle görüşmemizi takiben, yeşil elmalı, zencefilli ve limonlu “ilk karşılama” içeceğimizi yudumladık.

 usengec-sef-lifeco-detoks-raw-vegan-samsonite

Gün boyunca sadece LifeCo içinde bulunan “Saf Kitchen” restarant şefleri tarafından, bizim için özel hazırlanan içecek ve yiyeceklerle besleneceğimiz bilgisini aldık. Su olarak da sadece buradaki sürahilerde bulunan “Alkali su”dan içmemiz gerekiyordu. Tadında normal suya göre pek bir fark yok söyleyeyim. Odanıza çıkarken ise, bu 10 pH’lık sular, sizin için şişelere doldurularak yanınıza veriliyor, merak etmeyin:)

Sebzeli, bol mineralli bir çorbanın her daim hazır olduğunu ve gün içinde bundan yaklaşık 4-5 bardak olmak üzere, istediğimiz zaman, içine istediğimiz baharatlardan katarak içebileceğimiz söylendi. Baharatlar metabolizmayı hızlandırmasıyla meşhur biliyorsunuz.

Hemen bir kupa kendime doldurarak, detoks çorbasının tadına baktım, gayet güzeldi. İçine zerdeçal, pul biber, nane vs en sevdiğim baharatları da ekledim, daha da güzel bir şey oldu.

“Haydi! Bugünü de kaybetmeyelim ve size oksijen maskesi yapalım” dediler. “Hem uçak yorgunluğunuz vardır, ona da iyi gelir”.

LifeCo’nun güleryüzlü hemşiresi Nursen Hanım’ın bizimle ilgilendiği bölüme geçtik. Bol mineralli detoks çorbamı içerken, bir yandan da ayağımın tozuyla günlük saf oksijen ve foton terapilerimi rahat koltuğumda uzanarak tamamladım.

 usengec-sef-lifeco-detoks-raw-vegan-beslenme

“Foton terapisi nedir?” derseniz, iğnesiz akupunktur gibi düşünebilirsiniz. Farklı fayda modları var, diyelim ki başınız ağrıyor, hemşire hanım ona göre makine üzerinden bir ayar yapıyor ve onun söylediği yere cihazı uyguluyorsun. Ama diyelim ki, ağrınız sızınız yok da, sadece mutluluk hormonunu aktive etmek istiyosunuz, ona göre el bileklerinin içine, şakaklarına, alnına vs. belirli saniyeler süresince nasıl uygulayacağını gösterip, tek tek ilgileniyor zaten herkesle. Siz o anda hiç bir şey hissetmiyorsunuz belirteyim.

Bunları da tamamladıktan sonra, yavaş yavaş batmaya hazırlanan güneşin tadını, balkonumuzdan çıkarmak üzere odamıza çıkıyoruz.

 usengec-sef-lifeco-detoks-raw-vegan-beslenme

Yemekten belli bir süre önce, size içmeniz için ıspanak, kereviz yaprağı gibi koyu yeşil sebzelerin sularından oluşan bir içecek ve yanına buğday çimi suyundan yapılan shotlar taze taze yine Saf Kitchen’ın barında hazırlanıyor. “Tadı nasıl?” derseniz, doğruya doğru: Pek benlik değil! 🙂 Ama derin bir nefes alıp, tek seferde içiyorum, işte bitti gitti. Öyle faydalı ki, içilmeyecek gibi değil zaten.

 usengec-sef-lifeco-detoks-raw-vegan-alkali

İşte şimdi de Saf Kitchen’da akşam yemeği zamanı. LifeCo’da bulunduğum süre boyunca sık sık yaptığım Periscope (Usengecsef) ve Snapchat yayınlarımda da beni “Usengecsefiniz” hesabımdan takip ettiğiniz gibi, burada amaç mümkün olduğu kadar hayvansal gıdalardan uzak şekilde,  çiğ, vegan ve alkali beslenmek. Çünkü söylendiğine göre vücutta en fazla enerji kaybına sebep olan sistem sindirim sistemiymiş. Onun normalde yediklerimizi proses etmek için harcadığı eforu, bu şekilde beslenip minimuma indirerek, oradan kazanılan enerjiyle hem bağışıklık sistemini güçlendirmek, hem de bu enerjiyi hasarlı bölgelerin tamirinde kullanmasını sağlamakmış hedeflenen…

 usengec-sef-lifeco-detoks-raw-vegan-beslenme

“Master detoks” denilen programı uygulayanlar gün boyu sadece sıvı besleniyorlar. Çiğnenerek yenilen hiç bir şey olmuyor. Ama Master detoks denilen bu programa, eğer buraya gelir gelmez hemen başlanmak isteniyorsa, gelmeden önce de, uyulması gereken kuralları olan bir hazırlık süreci var. Buradayken de “kolema” denilen bir sistemle belirli aralıklarla barsaklar da temizleniyormuş zaten.

Bizim amacımız Master detoks değil, daha basit bir detoks programıyla, kısa süreliğine de olsa bedenimizi ve zihnimizi arındırmak…  Bu amaçla, Salatalı detoks ve gün içinde 4 kere sıvı içilen ve 2 kere de raw-vegan salatalar yenilen kendimize daha uygun bir programla başladık. Bu detoks programının ardından koyu yeşillerin içinde bulunan yoğun klorofil sayesinde kanda bulunan oksijen oranı da artıyormuş.

 usengec-sef-lifeco-detoks-raw-vegan-beslenme

Şimdi aranızdan bu filizlenmiş mercimekleri görüp, neden böyle olduklarını merak edenleriniz olabilir diye sordum öğrendim. LifeCo’da çiğ ve besin değeri yüksek besinler tüketiliyor demiştim ya, mercimek salatası için kullanılan mercimeği de, kaynar suda haşlamak yerine, 2 gün öncesinden suda bekletiyorlar ve bazı doğal yöntemlerle filizlendiriyorlar. Bu sayede içindeki proteini de dışına çıkıyormuş ve daha da faydalı oluyormuş.Filizlendirme işleminin nasıl yapıldığını merak edenlere…

lifeco-raw-vegan-beslenme-mercimek-filizlendirme

Bu sakin ve huzurlu ortamda yeme-içme faslını da bitirince, odamıza çekiliyor ve hemen pijama moduna geçiyoruz.
usengec-sef-lifeco-detoks-raw-vegan-beslenme

Eşim televizyon izlerken, ben de LifeCo’da neler yapıldığını detaylarıyla anlatan broşürü okumaya koyuldum. Eh bünye alışık değil, oksijen çarptı herhalde ki, bir baktım deli gibi uykum gelmiş. O zaman haydi bana şimdilik müsade:)

————————————————
Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın ve ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz