Sabah 8:00’e kadar mışıl mışıl uyuduktan sonra, içimizi ısıtan güneşli bir sabaha daha, işte böyle bir manzarayla uyandım. Karşımda zirvesi bembeyaz karlarla kaplı heybetli Bey Dağları ve Toroslar… Etrafımda yemyeşil harika bir doğa ve bol oksijen. Böyle huzurlu bir ortamda şükredecek ne çok sebep var. Koşturmaca yok, toplantıya yetişmece yok. Kaçta ne yiyeceğiniz, ne içeceğiniz hep planlı, programlı. Saf Kitchen’da taze taze hazırlanıp, önünüze geliyor.

usengec-sef-lifeco-antalya-raw-vegan-zayıflama

Biz o saatte aşağı inmekle uğraşmayalım diye, dün geceden bilgisini verdiğimiz için, sabah 8:00’de içmemiz gereken “Green Bliss” isimli sebze suları, odamıza getiriliyor. Durun ama! Onu içmeden yapmamız gereken ritüellerimiz var, önce bunları anlatayım.

LifeCo’nun detoks çantasında, size özel bir dil sıyırma aleti ve vücut fırçası bulunuyor. Her gün kalkar kalkmaz ilk iş, henüz hiç bir şey yemeden içmeden, gece boyunca dilinizde biriken bakterileri bu dil sıyırıcıyla temizliyorsunuz.

Bir de sert kıllı vücut fırçasıyla, kuru bir şekilde ve kalp yönüne doğru yaklaşık bir 3-5 dakika kadar vücudunuzu fırçalamanız isteniyor. Evet evet! “Aynı Ömer Seyfettin’in Kaşağı romanındaki gibi” esprisini ben de yaptım merak etmeyin:))

usengec-sef-lifeco-antalya-raw-vegan-zayıflama

Sabah ritüellerini ilk kez yaparken çektiğim komik Snapchat videomu aşağıda görebilirsiniz:)

İşte şimdi sabah sıvısını içebiliriz. Aşağı iner inmez ilk iş, hemşiremizin yanına uğrayarak, kan şekeri ve tansiyon ölçümlerimizi yaptırıyoruz.

Üstüne de gün boyunca bol bol alkali sularla, baharatlı detoks çorbaları ve bitki çaylarıyla takviye yapmayı unutmuyoruz.

usengec-sef-lifeco-antalya-raw-vegan-zayıflama

Merak edenleriniz için işte bahsettiğim Detoks Çorbasının tarifi…detoks-corbasi-tarifi-raw-vegan-mineral-corbasi

Gün içinde mümkünse bir Yoga dersine ve Meditasyon/Nefes terapisine katılmanızı tavsiye ediyorlar. Zorunlu değilsiniz tabi ki, ama insan hazır buradayken, her şeyden tam anlamıyla fayda sağlamak için, bu tecrübeyi de yaşamak istiyor.

Biz de söylenen yoga saatinde rahat kıyafetlerimizi giyerek salona geliyoruz. Bel fıtığı sorunumdan ötürü, zaten daha önce de hayatımda sadece bir kere gerçek anlamda yoga yaptığım için, kendimi hiç zorlamamam gerektiğini biliyorum. Bana zor gelen ya da zorlayacak gibi görünen hiç bir hareketi yapmıyorum. Amaç keyif almak. Bu sayede de yoga yaparak, vücudu esnetmenin, ruhen, zihnen ve bedenen arınmanın keyfini çıkarıyor insan…

usengec-sef-lifeco-yoga-raw-vegan-zayıflama

Öğlen yemeğinde yine bize özel hazırlanan salatamızdan yiyoruz.Günün arta kalanlarını değerlendirmek için yoga yanında, yürüyüş, yüzme, masaj terapileri, hamam, buhar Odası, Infrared sauna kullanımı gibi şeylerin detoks programınızı desteklemek için önemli olduğunu söylüyorlar.

Saunaya girmeyi hiç sevmediğim için, şu kulaç atmakla bitmeyen, devasa büyüklükteli ısıtılmış kapalı havuzu görünce, bu tavsiyeler arasından, benim en çok ilgilendiğim şey yüzme ve masaj oluyor.

usengec-sef-lifeco-antalya-raw-vegan-zayıflama

Hemşiremizle belirlediğimiz saatte yanına uğrayıp, oksijen maskemizi takarak, foton terapimizi de alıyoruz her gün olduğu gibi. Bol sıvı takviyelerimizi de unutmuyoruz tabi.

usengec-sef-lifeco-antalya-raw-vegan-zayıflama

Odamıza gidip, bol bol kitap okuma, yazı yazma ve dinlenme fırsatı yakalıyoruz hazır sakin bir tatil modundayken…

Ayrıca gün boyunca detoks kampında neler olduğunu nasıl beslenilip, neler yapıldığını merak edenlere Snapchat (Usengecsefiniz) ve Periscope (Usengecsef) üzerinden Saf Kitchen şefleriyle canlı yayınlar esnasında, sorulan soruları cevapladığımız, keyifli röportajlar da yapıyoruz.

usengec-sef-lifeco-antalya-raw-vegan-zayıflama

Akşam yediğimiz yeşil detoks salatası ile de “çiğnenerek” yenen şeylerimizi bitirmiş oluyoruz ve en son saat 20:00 gibi içtiğimiz yeşil sıvı ile, alkali su haricinde, bugünü de bitiriyoruz. Sindirim sistemini dinlendirmek için bu saatlerde bunları bitirmiş olmak önemliymiş.Diyetisyenimize yarın itibariyle bizi, Yeşil Salata Detoksundan Düşük Kalorili Beslenme Programlarından biri olan 1200 kalorilik Raw-Vegan beslendiğimiz bir sürece geçirmelerini ve son 2 günümüzü de böyle geçirmek istediğimizi söylüyoruz. Bakalım 3. günümüzde bizi neler bekliyor.:)
————————————————
Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın ve ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz