İnsan evinde otururken, başka herkesin de, kendi evlerinde öylece oturduğunu sanıyor değil mi? Oysa dışarı çıktığınızda bi’ bakıyorsunuz, akın akın insan kaynıyor. Allahın her akşamı, anlamsızca dallandırılıp budaklandırılmaya çalışılan sıradan dizilerle, evde ekran karşısında beyin haşlama olurken, dışarıda pek çok harika organizasyonu da kaçırmış oluyorsunuz, benden söylemesi!

“Keşke bize çok güzel bir tiyatro oyunu önersen, gidip de kahkalarla gülmekten çenemiz ağrısa!” derseniz, işte size Zorlu PSM’de izleyebileceğiniz harika bir komedi oyunu önerisi: “Yoldan Çıkan Oyun”. Dikkatlice bi’ bakın bakalım, hem de oyuncular arasında kimler kimler varmış tanıdıklardan!:)

zorlu-psm-yoldan-cikan-oyun-sarp-apak

Bir Zorlu PSM prodüksiyonu olan “Yoldan Çıkan Oyun” (The Play that Goes Wrong) isimli bu çılgın komedi oyununu, gala gecesinde ilk izleyenlerden olmak ve sonrasındaki davete katılmak üzere, Onur Buldu, Gülse Birsel, Mert Fırat, Didem Soydan, Derya Karadaş gibi bir çok ünlü isimle, geçen hafta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeydim.

usengec-sef-gulse-birsel-zorlu-psm-yoldan-cikan-oyun

En son “Yalan Dünya” dizisinde hepsini bir arada izlediğimiz Sarp Apak, Bartu Küçükçağlayan, Öner Erkan gibi ekranın sevilen oyuncularının rol aldığı bu çılgın komedi; Talimhane Tiyatrosu işbirliğiyle, sezon boyunca, her Pazartesi Zorlu PSM Drama sahnesinde oynanıyor.

zorlu-psm-yoldan-cikan-oyun-sarp-apak-oner-erkan

zorlu-psm-yoldan-cikan-oyun-sarp-apak-bartu-kucukcaglayan

Kadrosunda ayrıca Defne Koldaş, Gökçen Gökçebağ, Güliz Gençoğlu, Kubilay Çamlıdağ ve Kemal Kayaoğlu’nun da bulunduğu bu yüksek tempolu oyunda, tüm oyuncular istisnasız, hünerlerini sergileme konusunda öylesine başarılılar ki, hangi karakterin “başrol” olduğunu, aralarından seçmek neredeyse imkansız!

zorlu-psm-yoldan-cikan-oyun-sarp-apak

Londra “West End Duchess” Theatre’da 2014 yılında ilk kez sahnelendiğinden beri komedi dalında pek çok ödül kazanan oyun, izleyiciler kadar, tiyatro otoritelerinden ve dünyanın en prestijli gazetelerinden de bir çok olumlu yorum almış.

zorlu-psm-yoldan-cikan-oyun-usengec-sef

Biraz konusunda bahsetmem gerekirse… Prodüksiyon anlamında bayağı bir yokluk çeken, işinde oldukça amatör bir tiyatro kumpanyasının çalışanları, sahneye “Malikanede Cinayet” isimli bir polisiye oyun koymak istiyorlar güya. Ama her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Öyle şeyler oluyor ki, dilimin ucuna kadar gelse de işin sürprizini bozmamak adına, anlatmamak için kendimi zor tutuyorum ama, “Oyun içinde oyun” mantığının, en eğlenceli halini izlemeye hazırlıklı olun!  🙂

zorlu-psm-yoldan-cikan-oyun-komedi

1920’lerde geçen gizemli bir cinayet hikayesi üzerine gelişen eserde, oyuncuların başına gelen tüm aksilikler, öyle güzel ve öyle doğal kurgulanmış ki, onlar hayatlarının belki de en zor iki perdesini yaşarken, zamanlamanın böylesine mükemmel işlediği, komik ve karmaşık repliklerle dolu bir canlı performans izlediğinize gerçekten inanamıyorsunuz.

Bence “Pazartesi günlerini sevme sebebi” olmuş “Yoldan Çıkan Oyun” isimli bu “aşırı doz enerji” dolu komedi oyununu sakın kaçırmayın. Diyorum ya, ben oyuncuların bu kadar efor sarfettiği, böyle çılgın bir gösteriyi hayatımda izlemedim! Hala da etkisindeyim 🙂
zorlu-psm-yoldan-cikan-oyun-sarp-apak-bartu-kucukcaglayan

Oyunun Künyesi

Yönetmen: Lerzan Pamir
Çeviren: Mehmet Ergen
Oyuncular: Bartu Küçükçağlayan, Defne Koldaş, Gökçen Gökçebağ, Güliz Gençoğlu, Kubilay Çamlıdağ, Öner Erkan, Sarp Apak, Kemal Kayaoğlu

En Yakın Gösteri Tarihleri: 4 Ocak, 11 Ocak, 18 Ocak, 25 Ocak
Saat: 21:00
Yer: Zorlu PSM, Drama Sahnesi
Bilet fiyatları: Tam: 60TL, Öğrenci: 40TL
Biletler: Biletix ve Zorlucenterpsm.com
————————————————–

Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın, ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz