Dün bir yürüyüş yapıp, dostlarla güzel bi’ kahve içme ümidiyle Cadde’ye çıktığımda, rüzgar ve soğuktan adeta buz kesince, ilk fırsatta koşa koşa eve döndüm ve nasıl üşümüşsem artık, iki kat sweatshirt ve üstüne giydiğim polar montla, kalorifer yanarken bile zor ısındım. Ah be Yaz, neden bıraktın gittin bizi?  Zaten zamanında gelmek bilmedin, bekle bekle Temmuz’u buldu. Hem eskiden pastırma sıcakları filan olurdu, onlar nerede hani? Ay! “Nerdee hani?” derken, çok “Neco” gördüm kendimi! Baktım olmayacak, ben de kendimce etkili bir ısınma yöntemi bulup, Yaz tatilimden hatıra kalan fotoğraflara bakmayı seçtim. Bu bahaneyle de sizi son seyahatimde Bodrum’da gittiğim “Il Riccio” ile tanıştırmak istedim. Aklınızın bi’ kenarında bulunsun, şunun şurasında üç-beş ay sonra, size söz, yine baharlar gelecek nasıl olsa:)

il-riccio-beach-restaurant-usengec-sef-bodrum-dogus-dream

Devamlı okuyucularım ve sosyal medya takipçilerim artık Bodrum aşkıma aşina oldular. Hatta “Bodrum denilince bir “Halikarnas Balıkçısı”nı bir de “Üşengeç Şef”i biliriz diyenler” bile türedi. Aman efendim teveccühünüz! 🙂 Ama ben de bunu hak etmek için elimden geleni yapıp, her fırsatta soluğu orada alıyorum gerçekten. Özellikle bu yaz, Bodrum Yarımadası’nı tabiri caizse “nakış gibi” işledim. Neredeyse gitmediğim otel, görmediğim restaurant ve beach kalmadı diyebilirim. Hatırlarsanız, bu konaklama deneyimlerimden birinde, Cennet Koyu’nu ne kadar beğendiğimi sizlerle paylaşmıştım. Ama şu güzelliğe bi’ bakar mısınız, beğenmemek mümkün mü Allah aşkına? 🙂

il-riccio-beach-restaurant-cennet-koyu-bodrum-dogus-dream

Kurban Bayramı’nı fırsat bilip, soluğu Bodrum’da aldığımız senenin bu en son sıcak tatil fırsatında, işte bu Cennet Koyu’nu tekrar yakından görüp, yüksek sezona göre daha sakin olan ortamın da keyfini doya doya çıkarmak istedik.

Bunun için de eşimle beraber rotamızı, D-Hotel Maris’ten sonra bu sene kapılarını Bodrum’da da açmış ve ismi dilden dile dolaşarak, yazın en popüler noktalarından biri haline gelmiş olan Bodrum Il Riccio’ya çevirdik.

il-riccio-beach-italyan-restaurant-bodrum-dogus-dream
“Il Riccio” kelimesini ilk duyduğumda, İngilizce’deki “rich” kelimesine benzerliğinden ötürü, “herhalde “zengin” demektir” diye düşünmüştüm, ancak sordum öğrendim ki, meğerse “Deniz Kestanesi” anlamına geliyormuş. Gerçi sonradan kendim sözlüğe baktığımda karşılığına “kirpi” yazıyordu. Her halukarda, bol dikenli olan bu sembolü, tabak desenleri, duvar süslemeleri dahil, etrafta pek çok yerde görmek mümkün zaten. Aranızda İtalyanca bilenler varsa, “kirpi” mi, “deniz kestanesi” mi, bi’ zahmet kesin bi’şey söylesin, yoksa, “Ramazan ayında cennetten düşen aşk tanrısı” demek olan Eros Ramazotti’ye (!) bir mail yazıp, soracağım, o derece merakımı celbetti:)

il-riccio-beach-italyan-restaurant-bodrum-dogus-dream

2 Michelin yıldızlı bir restaurant olan Il Riccio, ilk olarak, İtalya’nın en gözde tatil beldelerinden olan Napoli’deki Capri Adası’nda yer alan “Capri Palace Hotel ve Spa”da hizmete girmiş ve kısa sürede lezzet tutkunların müdavimi olduğu bir yer haline gelmiş. Doğuş Grubu, bu otelin büyük hissedarı olduktan sonra, Il Riccio’yu Türkiye’ye de kazandırarak, Marmaris’te bulunan D-Hotel Maris içerisine açmış.

Genelde lüks tekneleriyle yerli ve yabancı ünlülerin ve cemiyet hayatının önde gelen simalarının rağbet ettiği, Türkiye’nin bi’ nevi “Capri Adası” sayılabilecek olan, Cennet Koyu’nda, önceden sahibi oldukları bir mekanı bu sene restore ederek “Il Riccio” markasıyla bir beach ve restaurant olarak işletmeye başlamışlar.

Bodrum; İbiza, Mykonos, St. Tropez arasında daire çizip duran jet sosyetin ezberini boşuna bozmuyor tabi. İşte masmavi gökyüzünün altında, Cennet Koyu isminin hakkını veren, yemyeşil, cennet gibi bir yerdeyim. Kar beyazı o canım Bodrum mimarisinin hakim olduğu, detaylarında da Ege mavisinin en güzel tonlarına yer verilen ve sadeliğiyle, beni benden alan bir dekorasyon stili hakim burada.

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-usengec-sef
İşte daha ilk adımlarımda, bulunduğum yerden bakınca ilk gözüme çarpanlar.. Çeşit çeşit ağaçlar, kocaman bir havuz ve lacivert renkte çarşaf gibi bir deniz.
il-riccio-beach-italyan-restaurant-bodrum-dogus-dream-havuz
Deniz, güneş ve tatil… Bol bol da huzur… İnsan daha ne ister? 🙂

Aaaah ah! Şimdi yine burada olmak ve şu dinginlik veren, güzelim sonsuzluk havuzunun tadını çıkarmak vardı yeniden…

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-havuz

İki kademeli bir havuz yapmışlar. Sol tarafta bulunan ve daha sığ olan bölümünde, suyun içinde rahatça uzanın ve manzaranın tadını serinleyerek çıkarın istemişler herhalde…
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-havuz

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-usengec-sef

Mekanın beach kısmında arzu edenler, denize nazır halde konumlanan bu konforlu kabanalardan da faydalanabiliyor.
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-kabana
Merak edenler için göstereyim, uzandığınız yerden manzaranız aynen şöyle…
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-cennet-koyu

Havuz yetmedi, biraz da denizin tadını çıkaralım derseniz, hemen yayılmayın minderlere o zaman! Sadece bir kaç basamakla, haydi hep beraber deniz kıyısına iniyoruz! 🙂
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-cennet-koyu

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-cennet-koyu

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-cennet-koyu
Kıyı boyunca uzanan iskele ve kabanalara ilaveten, iki tane de büyük ve yüzen iskele mevcut burada. Tekne tatilcilerinin neden ekstra rağbet ettiğini anlamak zor değil bu sayede. Arzu ederseniz, iskele boyunca sıralanmış şezlonglarda da güneşlenebiliyorsunuz.
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-cennet-koyu

Yüzmekten yorulanlara ise güzel bir sürprizim var. Il Riccio’da gurme damaklar için, farklı lezzet deneyimleri sunan yeme-içme menüsüne bir bakmayı hak ettiniz.
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-cennet-koyu
Restaurant bölümü çok şık ve çok keyifli. Yeşilin her tonuna hakim dikey bahçe fikri de ortama ayrı bir sıcaklık katmış.
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-cennet-koyu

Ama durun bakın aklıma ne geldi! Zaten bugün akşam yemeğimizi burada alacağız, o zaman en iyisi restaurant deneyimini sonraya saklayıp, şu anda kendimize lunch menüsünden bir kaç atıştırmalık seçerek, güzel havanın keyfini özel kabanada çıkarmak.
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-kalamar

İşte onlardan biri; Baby Ahtapot ve kalamar salatası… Evet evet, tabaktaki desen kesinlikle bir deniz kestanesi! Balık motifinin yanında kirpi olacak hali yok ya… 🙂

Şimdi şöyle ricotta peynirli ve patlıcanlı bir Somon Füme Sandöviçe veya traşlanmış Parmesan dilimleri ve kıtır krutonlarıyla leziz bir Karidesli Caesar Salataya hayır demezdim doğrusu. 🙂
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-karides
Bu arada unutmadan söyleyeyim ki, aynı D-Hotel Maris’deki Il Riccio gibi, Bodrum Il Riccio’nun da mutfağı, İtalya’daki Capri Palace Hotel & Spa’nın ve Il Riccio’nun Executive Şefi Andrea Migliaccio’a emanetmiş.

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-karides

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-meyve
il-riccio-beach-restaurant-usengec-sef-bodrum-dogus-dream Günümüzü sadece yemek yiyerek geçirmeyelim, bulunduğumuz ortamın avantajlarını da yaşayalım derseniz, istikametimiz tekrar yüzer iskele olsun o zaman! Çünkü size tatlı bir sürprizim olacak.

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-usengec-sef

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-tekne
İskelede buz gibi frappemi içerken, kime el sallıyorum dersiniz, haydi tahminleri alayım? :))Acaba, her fırsatta soluğu Bodrum’da alan…

a) Eski top model Naomi Campbell mi?
b) İki Oscarlı Hollywood yıldızı Tom Hanks mi?
c) İngiliz futbol kulübü Chelsea’nin sahibi Roman Abramoviç mi?
d) TV Programcısı ve yaşam gurusu Martha Stewart mı?
e) Yoksaaaa Il Riccio’nun özel zodyak botunun sürücüsü mü?

Hey! beni artık tanıyorsunuz, tabi ki de hazır bu kadar güzel bir koydayken, tabi ki de, denizden de biraz etrafı gezmek isterim. O zaman ver elini Cennet Koyu!

Tabi bu arada, şaşırtmalı sorumda saydığım şıklarda geçen isimlerin teknelerine de tek tek ziyaretler yapmayı ve bi’ “hoş geldiniz” demeyi ihmal etmem tabi:) Hepsi instagramdan sıkı takipçim, şimdi postlarımdan, aynı yerde olduğumuzu görürler, “vay efendim, gelmişsin de, bi’ uğramamışsın” diye gönül koyarlar filan, aman aman! 🙂
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-bot

Deniz turundan sonra, Il Riccio’nun önümüzdeki Yaz hizmete girmesi planlanan butik otel bölümünün, örnek odalarını gezmeyi istedim.
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-hotel

Oldukça geniş ve ferah bir süit oda, geniş bir banyo, kullanışlı bir giyinme odası ve kocaman bir terasla karşılaşınca, bir anda öylesine sahiplenmişim ki, hiç çıkasım gelmedi 🙂

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-usengec-sef

Eşim, seneye otel bölümü de tamamlandığı zaman, burada doyasıya tatil yapabileceğimizi söyleyerek, beni zar zor da olsa, buradan çıkmaya ve artık saati iyice yaklaşan akşam yemeği için hazırlanmaya ikna etti. 🙂
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-usengec-sef
Il Riccio’ya akşam yemeğine gelmeyi düşünüyorsanız, muhakkak rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim. 100 kişilik oturma kapasitesi bulunan mekan, maşallah öyle ilgi görüyor ki, özellikle de hemen deniz manzaralı masalardan istiyorsanız, yer bulmak her zaman öyle pek de kolay değil. Neyse ki biz bunu önceden düşündüğümüz ve planladığımız için, masamızın konumu tam da istediğimiz gibi…
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-yemek

Biraz menüden bahsetmem gerekirse, burada ağırlıklı olarak, Akdeniz mutfağı ve deniz ürünlerinin İtalya’ya özgün reçeteleri sunulurken, ev yapımı makarnalar da ön plana çıkmış. Aslında bu konsepte “İtalya’nın 3P’si” deniliyor: Pane (ekmek), Pasta (makarna) ve Pesce (balık). Tabi ki, Il Riccio bu zengin mutfağı, seçkin şaraplardan ve özel kokteyllerden oluşan içecek menüsü ile de taçlandırmayı bilmiş.

Mavi beyaz renkleri, dekoratif aksesuarları ve adını aldığı “Deniz Kestanesi” sembolünün, her karesine damga vurduğu Il Riccio’nun iki de özel bölümü bulunuyor. Biri zengin çeşitleriyle deniz ürünlerinizi seçebileceğiniz balık büfesi… Taze yakalanmış ahtapot, mürekkepbalığı, çipura, deniz kestanesi ve ıstakozlar arasında seçim yapmak pek kolay olmadığı gibi, içeri girildiği anda insanı tatlı bir günaha davet eden “Temptation Room” yani tatlı odası da akıllara zarar bir başka bölüm. Durun onu ayrıca anlatacağım, sırayla gidelim 🙂

İlk olarak ev yapımı ekmek ve galetelerle, 2008 yılında “dünyanın en iyi zeytinyağı ödülü”nü almış olan, Tonda Iblea zeytinleriyle hazırlanmış bir zeytinyağı servis ediliyor.

“Amouse bouche” olarak ricotta peyniri ve fesleğenli soğuk domates çorbası geliyor. Soğuk domates çorbası mı demeyin, illa ki deneyin, çok sevebilirsiniz:)

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-italyan

Bir Panzanella Salatası, yanına bir Kırmızı Tuna tartar alabilirsiniz ama limon aromalı karidesli spagettiyi ve kalamar tavayı kesinlikle es geçmeyin derim:)

il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-italyan

Ana yemeklere gelince, bizim bu özel gece için tercihimiz, Il Riccio’nun da en özel lezzetlerinden olan Tuzda Kalkan oldu. Etrafı tuzlanmış ekmek kabuğu gibi bir sistemle kapatılan bu kalkan balığının tadını, tarif etmek için yeterli kelime bulamıyorum. Sunumu da ayrı bir alkışı hak ediyor.
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-kalkan
Masanızla ilgilenen kişi, bir show eşliğinde, sizin önünüzde bu ekmek kabuğu gibi balığınızı saran ve içinde yumuşacık ve tam kıvamında pişmesini sağlayan kısmı açıp, güzelce ayıklayarak tabağınıza servis ediyor. Kalkan balığı, patates ve sebzelerle garnitüre ediliyor.
il-riccio-beach-restaurant-bodrum-dogus-dream-italyan

Sıra tatlılara geldiğinde, hem gözünüz şenlensin hem de gönlünüzce seçim yapabilesiniz diye, az önce bahsettiğim Temptation Room’a geçebilirsiniz.

Şeflerin gözlerinizin önünde hazırladığı Klasik Napoliten tatlılar, “benim pek tatlıyla aram yoktur” diyenleri bile baştan çıkaracak kadar çekici. İçinde farklı damak zevklerine hitap eden çok fazla çeşit var ki, seçip beğenip denemek size kalmış.

Sıra artık Il Riccio’ya veda etmeye geldiğinde, enerjisini ve güler yüzünü mekanına da yansıtan Müdür Aslı Hanım’la ve şeflerle bu güzel günün anısına bir hatıra pozu çektirmek istiyoruz. Ben İtalyanların vücut dilinde, bir yemeği beğendiklerinde ne yaptıklarını soruyorum ve cevap karşısında oldukça şaşırıyorum. Tüm italyan şefler, sözleşmiş gibi, işaret parmağıyla gamzesini gösteren bir hareket yapıyor. Bu keyifli geceyi en keyifli şekilde tamamlıyor ve Il Riccio Bodrum’dan seneye tekrar görüşmek üzere, güzel anılarla ayrılıyoruz.

il-riccio-restaurant-bodrum-dogus-dream-italyan-usengec-sef

Önceki İçerikKanserde Erken Teşhis
Sonraki İçerikWyndham Ouzo’da Kalamış Manzaralı Sirtaki Geceleri

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz