Diana Krall, kendine has, buğulu ses rengiyle ve 4 yaşından beri çaldığı piyanodaki performansıyla, günümüz caz dünyasının şüphesiz en sevilen kadın caz sanatçılarından biri… “Kral kadın, şu Diana Krall!” esprisini yapmak bile istemiyorum ama kendimi tutamıyorum 🙂 Bugüne kadar Kanada’nın en prestijli müzik ödüllerinden sayılan Juno’da 8 ödül kazanmış, yetmemiş 5 Grammy, üzerine 9 altın, 3 platinum ödülü de evine götürmüş. Billbord Caz Listelerinde 8 albümüyle en üst sırada yer almış tek caz sanatçısı kendisi. IEG tarafından organize edilen Türkiye’deki konseri cazseverlerden öyle büyük ilgi gördü ki, salonda konser boyunca, çıt çıkmıyordu.

diana-krall-ieg-turkey-istanbul-konser-zorlu-psm

Aslen Kanadalı olan Diana Krall, geçtiğimiz Eylül’de piyasaya çıkan “Wallflowers” albümünde, tüm zamanların en iyi pop şarkılarını, kendine özgü yorumuyla seslendirmişti.

27 Ekim akşamı bu şarkılarını İstanbullu hayranları için söylemeye geldi. Aynı gün Kapalı Çarşı’yı da ziyaret ettiği duyumunu aldım, ama İstanbul’un trafik çilesinden de biraz payını almış tabi bu esnada. Eh! Olur o kadar! Her güzelin bir kusuru var illa ki. 🙂

diana-krall-ieg-turkey-istanbul-konser-zorlu-psm

Dediğim gibi konser gecesi, bütün salon nefesini tutmuş, onu ilgiyle izlerken ve dinlerken, “The Mamas and the Papas”ın California Dreamin’ şarkısını Zorlu PSM’de ondan dinlemek çok başkaydı.

diana-krall-ieg-turkey-istanbul-konser-zorlu-psm

İlk albümünü 1993’te yayınlayan ve caz dünyasının “Grammy divası” olarak anılan Diana Krall, özellikle 1999 yılında çıkardığı ve kariyerinin dönüm noktası sayılan “When I Look in Your Eyes” şarkısıyla “en iyi caz vokal performansı” dalında Grammy ödülünü almıştı. Konserde en çok istek alan parçalardan biri de bu oldu doğal olarak:) Bir ara “söylememi istediğiniz bir parça var mı?” diye sorduğunda, bir anda onlarca istek parçasının isimleri yankılandı salonun her bir köşesinde…

2003’de evlendiği Britanyalı müzisyen olan eşi Elvis Costello’yu da tanırsınız herhalde. Hani dünyanın en tatlı filmlerinden olan ve baş rollerini Julia Roberts ile Hugh Grant’in  paylaştığı “Notting Hill”in soundtrack’indeki en romantik şarkılardan biri olan ve ülkemizde de “ilk düğün dansları”nın hemen en popülerlerinden biri haline gelen “She” şarkısını seslendiren kişidir kendisi. Diana’nın “The Girl in the Other Room” isimli albümü, eşiyle birlikte yazdığı parçalardan oluşur hatta.

Diana Krall, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde o gece, Frank Sinatra’dan “Fly Me To The Moon”u söylerken, fondaki dolunay görseliyle de büyüleyici bir ambiyans yaratıldı.

diana-krall-ieg-turkey-istanbul-konser-zorlu-psm

“Eagles”tan “Desperado”, “Bob Dylan”dan albümün de ismi olan “Wallflowers” gibi 60’lı yıllardan günümüze uzanan pop klasiklerine, kendi ses rengi ve caz tınılarıyla yeniden hayat vererek, sevenlerine hafızalardan kolay silinmeyecek bir deneyim yaşattı o gece…

diana-krall-ieg-turkey-istanbul-konser-zorlu-psm
Böyle dünya çapında başarıları olan, değerli sanatçıları canlı dinleme imkanını Türk izleyicisine sunan IEG’i de ayrıca tebrik etmek lazım. Bir sonraki etkinlik programında, Frank Sinatra’nın 100. yaşı anısına, 20-21 ve 22 Kasım’da “Sinatra&Friends”i İstanbul’a getiriyorlar. Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. ve Dean Martin’in canlandırıldığı bu müzikalde, mükemmel bir sahne şovuyla, swing döneminin en çok bilinen ve sevilen parçaları, seyirciyle buluşturacaklarmış.
>————————————————–
>Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:
>
>Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın, ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz