Geçtiğimiz hafta W Istanbul’da çok özel bir davetteydim. Bu lüks otel zincirinin de bünyesinde bulunduğu dünya çapındaki “Starwood Hotels and Resorts”a bağlı tüm otelleri zaten oldum olası çok severim. Beşiktaş Akaretler’deki bu otel de, hem konumu, hem şıklığı ve duruşuyla beğendiğim mekanlardandır. Bu kez gelme sebebim konaklamak değil, ama yakında o da olacak, diğer deneyimlediğim bütün iyi oteller gibi, W İstanbul Hotel’i size en detaylı şekilde tanıtacağım, merak etmeyin:)
w-istanbul-hotel-usengec-sef-istanbul-design-week

Bugünkü gündemimiz başka… Istanbul Design Week’i duymuşsunuzdur… Tamamen tasarıma adanmış, Türkiye’nin en önemli tasarım etkinliği… Her yıl sonbahar döneminde yapılıyor ve katılan herkes, düzenlenen pek çok etkinlik sayesinde, sempozyumlar, seminerler ve konferanslarla, tasarımın farklı branşlarında bir çok yaratıcı fikirle bu sayede konsantre bir şekilde tanışma fırsatı buluyorlar.

İşte bu sene de 14-18 Ekim tarihleri arasında Taksim Beyoğlu’nda gerçekleşecek Istanbul Design Week (IDW) kapsamında, W Istanbul, bir “Genç Tasarımcılar Yarışması” (Young Designer Competition) düzenlemiş ve yaratıcılığın sınırlarını serbest bırakarak, genç tasarımcılar ve tasarım öğrencilerinden, bu sene yenilenen W Lounge için bir “Kutlama Bardağı” tasarlamalarını istemiş. Ah bizim zamanımızda böyle yarışmalar neredeydi? 🙂

w-istanbul-hotel-w-lounge
Biz de yarışmayı kazanan genç tasarımcı onuruna, W Istanbul Genel Müdürü Christian Hoehn ve Istanbul Design Week Koordinatörü Arhan Kayar ev sahipliğinde düzenlenen kokteyle katıldık.

w hotel istanbul bar tatli

Kazanan kişi, daha 20’li yaşlarının başında bir genç. Onun için ne kadar büyük bir heyecan olmalı. Şimdi onun tasarladığı bardaktan bir prototip hazırlanacak ve sonrasında hem W Istanbul içinde kendi ismiyle sergilenecek, hem de üretime alınıp, W Lounge’da kullanılmaya başlanacak. Torunlara anlatılacak gurur verici bir hikaye. Hem kendisine hem W Istanbul’a genç tasarımcıları bu şekilde özgün işler çıkarmaya teşvik ettiği için bravo valla! 🙂

Kutlama sonrası, biz de otelin Genel Müdürü Christian Hoehn ile pek eğlenceli bir sohbete daldık. Eşimle sevdikleri yemeklerden tutun, sabahın 5:30’unda kalkıp spora gitmelerine kadar o kadar çok konuda ortak yanları çıktı ki, birbirlerine “My Twin” (ikiz kardeşim) demeye başladılar:)

w-istanbul-hotel-usengec-sef-christian-hoehn

W Lounge’un barmenleri o gece için füme tekniğiyle hazırladıkları, özel sunumlu içeceklere imza attılar.
w-istanbul-hotel-w-lounge-bar-kokteyl

Çilekli sevdiğimi dünya alem biliyor artık, değil mi? 🙂
w-istanbul-hotel-w-lounge-bar-kokteyl
Bu keyifli ve anlamlı akşamı, W Hotellerin ikonik simgesi olan W heykelinin önünde, Sevgili Christian Hoehn ile verdiğimiz hatıra pozuyla sonlandırdık.
w-istanbul-hotel-usengec-sef-christian-hoehn

Siz de tasarıma biraz ilgi duyuyorsanız, İstanbul Design Week için şimdiden takviminizi işaretlemeyi unutmayın:)

Önceki İçerikRomantizm Rüzgarı Şimdi Seasons of Love İle Esiyor
Sonraki İçerikMandarin Oriental Bodrum

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz