Bugün size yaklaşık 2,5 ay önce gittiğim ve hala her aklıma geldiğinde, burnumda tüten Antalya’daki Titanic Lara Beach Hotel deneyimimi anlatacağım. Bu aralar yazılarımda bilhassa otel konularına ağırlık verdiğimi fark etmişsinizdir. Yaz tatili seçimleriniz için otel ve bölge tercihi yaparken, en objektif şekilde aktarmaya çalıştığım kendi tecrübe ve izlenimlerim ile, sizlere bir nebze de olsa yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.Bu sene 23 Nisan Bayramı’nın, Perşembe gününe denk gelmesini fırsat bilen eşimin, tatili haftasonuyla birleştirerek, şu çok hasret kaldığımız güneşe ve sıcağa kavuşmak için, “haydi gidip bi’ kemiklerimizi ısıtalım” fikriyle bir Antalya programı yapması ve beni de ikna etmesi çok zor olmadı:)

titanic-hotel-lara-beach-antalya-deniz-tatil
Titanic Lara Beach Hotel – Üşengeç Şef Dilek Yeğinsü izlenimleri

İnternetten uygun fiyatlı bir Antalya uçak bileti satın alarak, evimize yakın olan Sabiha Gökçen’den yaklaşık 1 saatlik rahat bir uçak yolculuğundan sonra, yağmurlu ve soğuk İstanbul’u arkamızda bırakıp Antalya’ya vardık.Eşimle Antalya’da otel tercihi yaparken, “Havaalanına yakın ve yolda vakit kaybedilmeyecek lokasyon” olarak Lara bölgesini ve daha önceleri ismini çok duyduğum, hatta resimlerini her gördüğümde “gerçekten gemi şeklinde otel yapmışlar, harika!”diye düşündüğüm Titanic Lara Beach Hotel’i tercih ettik.

Hakikaten de havaalanı yoğunluğunun da çok olmaması sayesinde, neredeyse evden çıkışımızdan, otele varışımıza kadar toplam 2 saatlik bir yolculukla “hooop diye” oteldeydik bile! İstanbul’da yaşayanlar için 2 saatin çok sıradan bir yolculuk süresi olduğunu düşünürsek, bu durum bize, ulaşım anlamında süper bir tercih yaptığımızı hissettirdi.Levent Kırca’nın “Olacak o kadar”ını hatırlayanlar “Araştırmacı gazeteci Hamit El Sabah” karakterini de bilirler herhalde. İşte eşim de özellikle tatil konularında, aynı onun gibi, tam bir araştırmacı-gazeteci, ince eleyici ve sık dokuyucudur sağolsun 🙂

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Havaalanına yakın olması özelliği dışında, tripadvisor ve otelpuan sitelerindeki güzel yorumlarla beraber, burayı seçmesindeki en önemli sebebin, otelin ana binasının hemen yanında yer alan ve daha da güzeli, kendi balkonundaki özel merdivenleriyle, direkt havuza inişi olan “Anex” odaları olduğunu öğrenince, heyecanım bir kat daha arttı:)

Benim seyahatten bir gece öncesinde, yine yetiştirmem gereken bir ton yazı olduğundan, hiç uyumaya fırsatım olmadan sabah ezanına kadar çalışmamdan mütevellit, hayatımda ilk defa uçak daha hareket etmeden derin uykulara dalıp, yere tekerleğini koyduğu anda uyandım.

“A Takımı” dizisindeki, çikolata renkli abimiz “Mister T” gibi valla ne zaman uçtuk, nasıl geldik Antalya’ya anlamadım bile. İşin komiği, buz gibi soğuk ve yağmurlu bir İstanbul sabahını ardımızda bırakırken, boğazlı kazaklarla ve montlarla yola çıktığımız için, Antalya’ya iner inmez, pırıl pırıl parıldayan güneşi görünce, Kuzey kutbundan yeni intikal etmiş turist misali şaşakaldık! Transferimiz esnasında ilk iş olarak üstümüzdeki kışlıkları, bavulların ön gözüne tıktık bi’güzel:) Aaa o ne öyle kat kat lahana gibi:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Sezon itibariyle henüz yerli turistlerden ziyade, yabancı misafirlerin ve ufak toplantı gruplarının doldurduğu otele, sabah normal check-in zamanından, erken gelmiş olmamıza rağmen, yorgunluktan leyla gibi olduğumu gören ön büro personeli, hemen ilgili davranıp bize kendi odamız hazır olana kadar, ellerinde o an içim müsait olan odalardan bir tanesini ayarlayıp, geçici bir odada dinlenme fırsatı sağladılar. Titanic Lara Beach Hotelin standart odalarının da gerçekten ferah ve konforlu olduğunu, bu sayede bizzat rahat yataklarında misler gibi bir uyku çekerek deneyimlemiş oldum.

Check-in saati gelip de, kendi odamız da hazır olunca, yaptığımız tercihin ne kadar doğru olduğunu yaşayarak anladık. Bu “Anex odalar” otelin genelinden ayrılmış havuzlarında, sanki özel bir sitedeki villanızdaymış hissi veren, balkonunuza çıktığınızda direkt havuzun yanında bulunan ve dilerseniz hiç başka bir yere gitmenize gerek kalmaksızın geniş balkonunuzda
güneşlenebileceğiniz, hemen önünüzdeki sadece sizin kullanımınıza sunulmuş merdiveninizden havuza 2 adımda inebileceğiniz, bizim gibi dinginliğe ve mahremiyetine önem verenler için adeta bir cennet….

Çeşitli tip ve ebatlarda toplamda 589 odası bulunan otel, ultra herşey dahil konseptte hizmet veriyor.

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Genelde otellerdeki bu tarz villalar, etkinlik alanlarına çokuzakta kalırlar ya hani? Burada tam tersine, ana yemek restoranlarına, ana binaya, sıcak havuza, spa gibi yerlere çok çok yakın olarak konumlandırıldığı için ve bu da ciddi bir avantaj sağladığı için, bu sisteme tek kelimeyle bayıldık!

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
Otelin çok büyük bir alan üzerine kurulu olduğu hemen fark ediliyor. Bu alanda saymakla bitmeyen bir çok aktivite alanı, havuzlar, yemek alanları, anfitiyatro, korsan gemisi, çocuk kulübü ve daha birçok yer var. Peyzajı da çok güzel yapılmış.

Sahile giden yol, sağlı-sollu palmiyeler ile çok keyifli bir yürüme parkuru haline getirilmiş. Zaten geminin burnu şeklinde inşa edilmiş olan ön tarafı, mimari bir güzellik olarak seyri ve fotoğraflaması çok keyifli bir nokta.
titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
Tam da bu burnun karşısındaki, havuzun yanında yer alan loca gibi hazırlanmış “özel güneşlenme bölümleri” benim oteldeki favori mekanım oldu doğal olarak:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Lara Titanic, Titanic otellerinin gemi şeklinde yapılan tek örneği. İstanbul, Almanya, Belek de dahil olmak üzere bir çok Titanic oteli var. Oteldeki rahat şezlongda sıcacık bir havada uzanırken, arkada üstü bembeyaz karlarla kaplı Toros Dağları’nı görmek, dünyada kolay kolay eşi ve benzerine rastlanmayacak kadar nefes kesici. Şu manzaraya bir bakar mısınız ama?:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Biraz oteli gezip, biraz da odamızın keyfini çıkardıktan sonra, “dünya tatlısı Üşengeç Şef”in otellerine geldiğini duyan Genel Müdür Hediye Hanım’la tanışma fırsatımız oldu. 🙂

Aman Allahım! Hediye Hanım, inanılmaz pozitif, güleryüzlü ve aşırı tatlı bir insan çıkmasın mı? 🙂 Kendisiyle bir de üzerine hemşeri de çıkınca, ekstra sempati duyduk. “Hemşeri” derken Hediye Hanım’ın Hollanda, Amsterdam doğumlu olduğunu ve ailesinin halen orada yaşadığını öğrenince, yazılarımı devamlı takip edenlerin iyi bildiği gibi benim ve eşimin en yakın arkadaşlarımızın Amsterdam’da yaşaması sebebiyle, senede en az 4-5 kere Hollanda’nın yolunu tutan bizler, artık kendimizi “Fahri Amsterdamlı” saydığımız için, “hallo” diye sevinçle kendisini kucaklayıp, bildiğimiz tüm Dutch’ca kelimeleri sıraladık ardı ardına. En sevdiğimden, bol kahkahalı bir sohbet aldı yürüdü ve birbirimizi 40 yıldır tanıyormuşcasına sıcacık bir dostluğun temelleri atıldı hemen o anda:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Titanic Lara Hotel’de 1500 kişiye kadar ağarlanabilen toplantı ve balo salonları varmış. Bu sayede geniş çaplı toplantı ve konferanslar kadar, görkemli düğünlerin de sık sık organize edildiği bir yer burası. Hatta geçenlerde Antalya’nın önde gelen ailelerinden birinin, Sibel Can’ın sahne aldığı 1000 kişilik bir düğününün Titanic’de gerçekleştiğini biliyorum laf aramızda:)
titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil-cocuk

Bu 5 yıldızlı otel, Antalya’da incecik kumlarla kaplı sahil şeridiyle meşhur Lara’da, hemen denize sıfır konumda… Gemi şeklinde inşa edilmiş otelde havuzlar çok geniş ve kullanışlı. Hatta macera arayanlar ve çocuklar için su kaydırakları olan bölümler de mevcut.

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

İlgilenenler için söyleyeyim, orjinal boyutlarda bir futbol sahası, 4 tenis kortu ve 1 basketbol sahası varmış. Sadece dinlenmek ve keyif yapmak için gittiğimizden, bu seferlik inanın o bölümlerle hiç işim olmadı:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
Titanic Lara

Biz etrafı gezinirken, oda servisi bize böyle bir sürpriz yaparak, azcıcık şımartmış da olabilir:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Titanic Lara Beach Hotel’in SPA Bölümü

Jakuzi, buhar odası, şok havuzu, Türk Hamamı ne ararsanız içindeki SPA’da mevcut.  Ben ruhu ve bedeni rahatlatmak için önerilen Lomi Lomi Masajını aldım bu sefer. Yukarıdan aromatik yağların alnınıza damlatılmasıyla yapılan ve daha sonra eller kadar, dirseklerle de uygulanan hafif basınçlarla devam eden bu masaj türünü, ilk defa cesaret edip de burada deneyimledim.

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-spa

Fazla söze gerek yok. Çıkışta al al yanaklarım, kaliteli yağlarla beslenmiş saçlarım ve dinlenmekten şişmiş gözlerimle ben…:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Otelin içinde çeşit çeşit pastaların olduğu bir de pastane bölümü var. Ama şu anda benim aklım, sahildeki Snack Bar’da yapılan o meşhur pide ve lahmacunlarda:)

titanic-hotel-lara-antalya-tatil-pastane

Otelin her tarafı, fotoğraf çektirmek için biçilmiş kaftan misali, güzelim noktalarla dolu, adeta bir instagram cenneti!:)

titanic-hotel-lara-antalya-gemi-tatil
titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Ah şu jeste bakar mısınız? Bunu yemeye nasıl kıyarım ben şimdi? (Not: Diyet miyet demedi, Hapur hupur da sildi süpürdü maşşşallah! 🙂

Bu hayatımın en lezzetli lahmacunu için, ben daha gelmeden ön hazırlıklar yapan, düşünceli, yaratıcı ve romantik insan Ramazan Şefimin ellerine sağlık! 🙂

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Kendisi aynı zamanda otel misafiri çocuklar için de değişik hayvan figürleri, çizgi film kahramanları vs. şeklinde de böyle sürprizler de hazırlıyormuş. Eli o kadar maharetli ki, neden herkesin gidip-gelip, onun pide ve lahmacunlarını anlattığını hemen anlıyor insan! Giderseniz, denemeden dönmeyin, yoksa “pişman olmanız an meselesi” diyeyim ben size!:)

Bu arada çocuklar için otelde dönemsel olarak, Mini Kid’s Club’ından animasyonlarına, sinemadan, sirk gösterilerine pek çok show gerçekleştiriliyor.

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Biz oradayken, eğlence programında Masagaskar Show varmış da kaçırmışız baksanıza:)

titanic-hotel-lara-antalya-tatil-cocuk

“Sıcak bize gelmezse, biz sıcağa gideriz!” diye yola koyulup, iyi ki de geldiğimiz Titanic Lara Beach Club’da şimdi de akşam yemeği zamanı…

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Titanic Lara Beach Hotel içindeki Restorantlar

Otel bünyesindeki A la Carte restoranlardan biri olan Sapore Restaurant, iddialı İtalyan yemekleriyle meşhur. Tam da geminin uç kısmında yer alıyor. Konumu harika. Nisan ayında hava, akşamları nispeten hala serin olduğu için, içerideki masamızda çok mutluyuz. Yazın tabi ki dış kısım da kullanılıyor. A la Carte restoranlara kişi başı 10 Euro kuver ücreti ile rezervasyon yapılıyor. 5 course olarak servis edilen menüye, konsept dahilindeki yerli ve yabancı içecekler de dahil…

“Üşengeç Şef’in de geldiğini duyunca tüm şefler, maharetlerini göstermek için etrafımızda pervane oldular sağolsunlar. Otelde konakladığımız süre boyunca, 2 kere bu restoranda yemek yeme fırsatımız oldu.

titanic-hotel-lara-antalya-tatil-yemek

Parmesan peynirinin tacodan yapılmış bir tabak gibi şekillendirildiği bir sunumla gelen fresh bir salata ile başladık. Ardından Porcini mantarlı risottolar, et yemekleri, kadayıflı ızgara ahtapotlar, daha neler neler geldi anlatamam.

İkinci akşamda, mezeler ve ana yemekleriyle daha deniz mahsulü ağırlıklı bir menü hakimdi. Somon pastırması, söğüş ahtapotu, deniz börülcesi, jumbo karidesleri derken, hem yemeklerin lezzeti, hem sunum şekilleri, hem de servis elemanlarının güler yüzlü ve kaliteli hizmeti bizi her iki seferde de pek mutlu etti, onu bilir, onu söylerim:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
Lale şeklindeki Panna Cotta’nın, nasıl bu şekilde hazırlandığını anlatsam, arkasında yatan emeği duyunca ağzınız açık kalabilir diye anlatmıyorum:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
Şef Emrah Karacula’yı ve ekibini tebrik ettiğim bir özel nokta da şu oldu: O gün 23 Nisan akşamı olduğu için, günün anlam ve önemine uygun olarak kendisi, ekstra özen gösterip tertemiz Ay-yıldızlı önlüğünü giymiş, bununla da yetinmeyip, kurutulmuş Kavun dilimine “Ay” şekli verip, Yıldız meyvesiyle de yanına yıldızını hazırlayıp, şanlı Bayrağımıza gönderme yapan enfes bir tatlı hazırlamıştı. Ellerine kollarına sağlık! 🙂

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Titanic Lara Beach Hotel’de Kahvaltı

Sabah olup da sıra kahvaltıya geldiğinde, bol ve taptaze soğuk-sıcak alternatifleriyle dolu, çalışan herkesin güleryüzlü “Günaydın”larla bizleri karşıladığı bir yerde bulduk kendimizi. Türk mutfağını başarılı bir lezzet ve sunum anlayışı ile sergileyen, açık büfe sistemine sahip bu ana restoranın ismi “Parkfora”. Sabah, öğlen ve akşam hizmet verirken, diyet yapanları unutmadıkları gibi, çocuk büfesi de bulunuyor.

titanic-hotel-lara-antalya-kahvalti-tatil
Böylesine güzel bir kıymalı kol böreğini uzun zamandır yememiştim. Giderseniz kesin deneyin derim:)
titanic-hotel-lara-antalya-tatil-kahvalti

Instagram takipçilerim bilir. Bir “Üşengeç Şef Pazar Kahvaltısı Klasiği”dir benim için Çilek reçeli. Bayılırım:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil
Eşimin, bu bal-kaymak ile, şeklinden dolayı “buz dağının görünen kısmı” diye Titanic gemisinin hikayesine gönderme yaptığını zannetim başta… Ama aslında, böyle deli gibi yemeğe devam edersek, dönüşte diyetin-miyetin hak getireceğiymiş vermek istediği esas mesaj:)

titanic-hotel-lara-antalya-deniz-tatil

Kahvaltıdan sonra, hazır bu kadar yaklaşmışken, beğenirsek, bir dahaki tatilimiz için değerlendirmek üzere hızlıca bir göz atalım diye, Titanic oteller zincirinin Antalya’da Belgöz Nehri kenarında devasa bir alana kurulan, en yeni yatırımı Titanic Hotel Belek’e de uğradık.

titanic-hotel-belek-antalya-deniz-tatil
Bu arada Belek’teki bu yeni otelin içinde, enfes su böreği, lahmacunu, döneri ve pidesiyle meşhur bir Snack Bar olan Stella’daki manzarama bakar mısınız? Hemen buradan katamaran gibi tekneler kalkıyor ve 7-8 dakikalık bir nehir gezisiyle sizi, kendilerine ait devasa bir kumsala götürüyor.

titanic-hotel-belek-antalya-deniz-tatil

Hızlı bir turdan sonra, güzel tatilimizin son saatlerini yaşamak üzere, kendi otelimize dönüp, birazcık daha güneş depolayıp, havuz keyfi yapmayı çok istedik tabi. Süre daraldıkça, o anda dakikalar bile önemlidir, bilirsiniz:))

titanic-hotel-lara-tatil-usengec-sef
Ayrılık anı gelip çattığında, günlerdir İstanbul’dakilere nazire yaparcasına ışıl ışıl güneşli, sımsıcak fotoğraflar paylaştığım güzel bir tatilin daha sona ermesinin ve buz gibi istanbul’a dönecek olmanın verdiği ufak bir burukluk olmasına rağmen, kendimize Hediye Hanım gibi harika bir dost kazanmış olmaktan dolayı da çok mutluyduk.
titanic-beach-lara-hotel-antalya-tatil

Eşimle birbirimize dedik ki: Rüya gibi bir tatilin bitmesi kadar, isminin anlamı gibi bu dünyaya bir “Hediye” olarak gelmiş, kısa sürede bu derece kaynaşma fırsatı bulduğumuz, bu harika ötesi insandan ayrılmak da fena fecii bi’şeymiş. Otelimizin bu güzeller güzeli Genel Müdürü, bizi uğurlarken, elinde bir su şişesi vardı ve arkamızdan su döktüğünü görünce duygulandık iyice. Eh biz de o otele en yakın zamanda tekrar geleceğiz artık, şart oldu.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz