Hani bazen birşey yedikten sonra şişkinlik hissedersiniz ama sebebini bilemezsiniz ya… Oysa belki oldukça da sağlıklıdır aslında yediğiniz o şey. Etrafınızdakiler hallerinden memnundur ama sizi rahatsız eder ve kolay kolay hazmedemezsiniz işte… Dolanır durursunuz evde. Rahat rahat oturmak, hatta uyumak ne kelime!

En yakın arkadaşlarımdan biri, karnına kramplar girmesine sebep olduğu için bebekken süt içmek istemezmiş. Çocukluğunda annesinin zoruyla her süt içtiğinde neden ağladığının sebebini, şimdi yaptırdığı bir test sayesinde öğrendi. Meğer çünkü laktoz (süt ve süt ürünleri) intoleransı varmış. Şimdi kolay bir test sayesinde geç de olsa bunu öğrenmiş oldu ve geçici bir süre için tüm süt ve süt ürünlerine ara verince, hem çok daha iyi hissettiğini, hem de tüm şikayetlerinin belirgin şekilde azaldığını ve sağlıklı kilosuna daha kolayca dönebildiğini söyledi. Bir müddet ara verdikten sonra vücuda o gıdayı yeniden yavaş yavaş tanıtarak, artık rahatsızlık vermez hale getiriyormuşsunuz. Çok ilginç değil mi ama?

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm

Başımıza geldiğinde, o an için geçici bir durum zannetsek de, aslında bazı sebeplerden dolayı, sindirilemeyen bu tarz besinler, gıda intoleransına sebep oluyor ve verdiği anlık rahatsızlıklar yanında, maalesef hiç hissettirmeden bir çok hastalığa ve kilo almamıza da yol açıyor.

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm

“Gıda intoleransı” yani aldığımız bir besini vücudumuzun tolere edememesinin (hazmedememesi) şişmanlık, kilo verememek, migren, akne problemleri, kabızlık, depresyon, şişkinlik, gaz, kronik yorgunluk, ishal, depresyon, sedef hastalığı, cilt hastalıkları, sürekli nezle olma, astım, romatizma, kronik faranjit, irritabl barsak sendromu hatta uykusuzluğa kadar pek çok şekilde rahatsızlıklara sebep olabileceğini öğrendiğimde, benim de “yararlı” diye gönül rahatlığıyla tükettiğim ve kilo kontrolüm için kendilerinden medet umduğum yiyeceklerin, aslında içten içe bünyeme nasıl etkileri olduğunu merak ettim açıkçası.

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm
Besinlerin yeterince sindirilememesi sonucu, parçalanamadan kana geçmesiyle, savunma sistemimiz onlara “yabancı madde” gibi muamele yapıyor ve aynı bir bakteriye veya virüse saldırdığı gibi savunma mekanizmasını devreye sokup, savaşmaya çalışıyormuş. Biz neler olduğunu hiç bilemezken, sinsi bir şekilde vücut, antikorlar biriktirip, “gıda intoleransı” denilen durumu yaşıyormuş içerde.

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm

Biz bunun farkında olmadan aynı şeyleri yemeye devam ettikçe de, az önce saydığım pek çok kronik rahatsızlığa ve obeziteye sebep oluyormuş. Zaten kendi kendine fark etmek de çoğu zaman mümkün değilmiş.

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm
En sevdiğiniz, vitamin deposu diye düşündüğünüz bir sebze ya da meyveyi aslında hazmedemediğinizi düşünsenize… Aklınıza mı gelir? Ya da zayıflamak uğruna sürekli tükettiğiniz kepek ekmeği veya elmanın, aslında sizde gıda intoleransına sebep olup, kilo vermenize engel olduğunu duysanız? Şok şok şok!  Bu olasılıkları duyunca, ben de merak ettim ve araştırdım.

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm

Özellikle eski testlerde olduğu gibi, damardan kan almaya gerek kalmadığını ve %98 netlikte kesin sonuç alındığını öğrendiğimde, Pinnertest denilen bu testi yaptırmak için Ortaköy’deki merkezlerine gittim.

Bizzat deneyimleyerek gördüm ki, yüzük parmağının ucundan minicik bir yerden kan alınması yeterliymiş. Evet evet! İşte o belli belirsiz noktadan:)

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm

Burada öğrendim ki, Dünya nüfusunun %80′inde gıda intoleransı varmış ve gıda intoleransı olanların %99′unun bundan haberi yokmuş.

Söylediklerine göre Pinnertest aktif ve pasif intoleransları tespit edebildiği için şu anda dünyadaki en gelişmiş testmiş. Çünkü daha önceki tüm testlerde yaşanan en büyük sorun olan, geçici intolaransların da test sonuçlarına yansıması problemini bertaraf ediyormuş. Yani, eskiden bir gece önce çok yenilen bir gıda veya vücudun geçici olarak tepki verdiği bir gıda da test sonuçlarında görülebilirken, Pinnertest’de bu tür yanılgılar olmuyormuş.

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm

Başka şehirlerde yaşayanlara veya merkezlerine gelme imkanı olmayanlara, evde kendi kendine nasıl parmaktan kan örneği alınacağını da anlatıyorlar ve bu sayede kargoyla da kendilerine numune gönderebiliyormuşsunuz.

Verdiğiniz birkaç damlalık kan örneğini İtalya’daki laboratuara gönderip, aşağıdaki gıdaların hepsine karşı bir intoleransınız var mı yok mu inceliyorlar.

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm

15 günlük süreç sonrasında size özel bir liste geliyor ve hangi masum görünen besinlerin aslında size zarar verdiğini bu sonuçlarla öğreniyorsunuz.

pinnertest-gida-intoleransi-testi-nasil-kilo-veririm

Zararlı olma derecelerine göre, ne kadar süre ile bu gıdalardan uzak durmanız gerektiği ve onların alternatifi olarak, gönül rahatlığı ile neler tüketebileceğiniz, size Pinnertest’in özel diyetisyeni ile sağlanan bir görüşme esnasında anlatılıyor.Neleri azaltmalısınız, nelere dikkat etmelisiniz, tüm bunları test sonuçlarınıza göre öğrendiğinizde ve uygulamaya koyulduğunuzda, hazımsızlıktan migrene, cilt problemlerinden, depresyona, obeziteden, yorgunluğa kadar pek çok rahatsızlıktan ve ne kadar uğraşsanız da kilo verememe sıkıntılarından kurtulmaya başlıyormuşsunuz. Hadi darısı başımıza:)

Bu arada bir de size sürprizim var. Pinnertest yaptırmak için aradığınızda “Üşengeç Şef” takipçisi olduğunuzu belirtirseniz, size “özel indirim” yapacaklar.

Bilgi için:
www.pinnertest.com.tr

1 Yorum

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz