Meteoroloji devamlı kuvvetli yağış duyurusu yapsa da benim gönlüm çoktan bahara girdi bile valla, bana ne! 🙂

Şimdiden vitrinlerde ufaktan ufaktan görülmeye başlayan baharlık kıyafetlere, aksesuarlara bakıp, kafamda kombinler yapıyorum. Evet hala alışverişi çok sevmiyorum, içeri girip saatlerce elbise giy, çıkart bana zulüm geliyor ama, kolayca denenebilen şeylerle hiiiç böyle sıkıntılarım yok. Mesela çanta, güneş gözlüğü filan. Oh mis:)
turkuaz-optik-italia-independent-kadife-gozluk

Uzun zamandır kendime şöyle şık bir güneş gözlüğü arıyorum. Yaza bıraksam, herkes elini benden önce tutuyor herhalde ve istediğim modeller hemen tükenmiş oluyor. Benim de hevesim kaçıyor. Yüzüme uygun bir model seçerken, yanıma illa birisi lazım. Tabi sadece “birisi” değil, “zevkine güvendiğim birisi”:) Bu eğer eşimse, kendisi genelde her erkek gibi, hemen sıkılma potansiyeli olduğu için daha 3-5 model denemeden, “Tamam budur! Hadi alalım çıkalım” demeye başlıyor. Oysa bir elektronik mağazasına girdiğimizde saatlerce kalsa hiç şikayet etmiyor tabi maşallah:)

Neyse efendim, allem ettim kallem ettim, bu işi kafama taktım. Biraz internette de moda sayfalarını inceledim. Dersime çalıştım anlayacağınız:)

En nihayetinde Lady Gaga, Beyoncé, Rihanna, Paris Hilton, Anne Hathaway derken, “Italia Independent” gözlüklerinin cazibesine ben de kapıldım ve kendime çerçeve kısmı kadife olan bu lacivert renkli ikonik modeli seçtim. Güzel taraflarından biri de, kemik gözlüklerde olduğu gibi, burnuma ağır gelmemesi. Taşıyamıyorum valla o ne öyle gülle gibi!:) Oysa bu oldukça hafif yapısıyla beni bu konuda rahatsız etmediği için ayrıca memnun kaldım:)Amerikan Moda Tasarımcıları Derneği tarafından geçen senenin Moda İkonu seçilen Rihanna da gözlük tercihini Italia Independent markasından yana kullanıp, geçenlerde New York’da yeni kahverengi kadife gözlükleriyle arz-ı endam edince, I-Velvet denilen bu model bir anda iyice popüler hale gelmiş.
turkuaz-optik-italia-independent-kadife-gozluk
Öhem.. Soldaki ben, sağdaki Rihanna… İkiz gibi benzediğimizi söylerler de, hani karıştırmayın dedim:)))
caffe-nero-kahve-barista-espresso-capuccino
Gözlükleri incelerken, bu kadifemsi efektin, el işçiliğiyle yüzeye uygulanan özel işlemler ile elde edildiğini öğrendim. Alternatifler arasında, yine özel bir teknikle matlaştırılarak doğal taş görünümü kazandırılan veya nazik bir boyama tekniği sayesinde saten görüntüsü verilen tasarımlar da vardı. Hatta kadife kaplamalı olup, “aynalı cam” seçeneği olan bile vardı ama ben en çok bunu sevdim sanki:)

Gözlüğüme kavuştuktan sonra gördüm ki, bu gözlükler şu anda, bizde de tam anlamıyla arzu nesnesi haline gelmiş meğer.

Demet Akalın’ı, Tarkan’ı, efendime söyleyeyim Medcezir dizisinden Eylül’ü, Mira’sı, herkeste bir Italia Independent bağımlılığı başlamış. Markanın kurucusu Lapo Elkann’ı belki duymuşsunuzdur. Hani şu İtalya’nın en ünlü ailelerinden Fiat ve Juventus’un da sahibi olan “Agnelli” ailesine mensup olup da Fiat’ın varisi olarak da kabul edilen kişi. Fiat 500 modelinin yaratılmasında çok büyük bir katkısı olmasına rağmen, kendi markasını ve bu gözlükleri yaratmayı seçmiş ve markanın defilesi için geçen sene İstanbul’a da gelmişti.

turkuaz-optik-italia-independent-kadife-gozluk

Eğer siz de bu sene güneş gözlüğü koleksiyonunuza bir gözlük daha katmayı planlıyorsanız, önce Italia Independent markasını bir inceleyin bakalım, size de uygun bir şeyler çıkar belki. Instagramda paylaştığımdan beri nereden aldığımı soran e-mailleriniz geliyor, Turkuaz Optik diyeyim ve merakınızı gidereyim o zaman…

Eh! Kar, buz, soğuk da bir yere kadar! Arada yalancı da olsa bir kış güneşi açsın ki, onca model arasından zar zor seçim yaptığım bu yeni cicimi, bi’ heves böyle takıp, evin içinde dolaşmayayım yani:)))

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz