Sosyalleşmelerimizin çoğu yeme içme üzerine biliyorsunuz… Yakın arkadaşlarımızla son bir kaç aydır muhabbet şu:

– Çamlıca’da Et Mekan adında bir mekan var, etleri öyle lezzetli ki üşenmeyip karşıdan geliyoruz
– Hadi canım! Sen hayatta o trafiğe girip de köprü geçmezsin normalde. “O derece!” diyorsun yani?
– Valla o derece. Gidelim bir gün beraber?
– Tamam bir hafta sonu ayarlayıp gidelim

Veeeee işte bunca tavsiyenin üzerine nihayet Et Mekan Steakhouse’dayım. Bakalım anlatıldığı kadar var mıymış, bir de biz deneyelim değil mi ama? 🙂
et-mekan-steakhouse-camlica
Çamlıca eteklerinde kurulmuş olan Et Mekan, doğa ile öylesine iç içe ki, ağaçlara hiç zarar vermemek için maksimum özen gösterilmiş belli.  Hatta kendi içinde bile ağaçlar olan bir mimarisi var. Şehrin içinde ve merkezi ama gürültüden eser yok. İşte bu güzeeeel:)

et-mekan-steakhouse-camlica

Masama yerleşip siparişlerimi verdikten sonra, her tarafı camekan olan restoranda dalmış gitmiş beklerken, bir anda “Amanın!” diye sevinçten zıplıyorum.

et-mekan-steakhouse-camlica
Gözlerime inanamadığım şey, Et Mekan’ın tam karşısında gördüğüm, şu soldaki kırmızı yer: “Shan Lee Chinese Restaurant”:) Sıkı takipçileri hemen anladı eminim ama aranızda “O da kim?” diyen varsa, eh birazcık “Ulan İstanbul” dizisini izleyin “karşim” 🙂 Haftanın belirli günlerinde burada çekim yapıldığı için etraf bu dizinin oyuncularıyla dolu oluyormuş. İşte size Et Mekana uğramak için bir bahane daha:) Bi Karlos, bir Yaren’i oradan yakalayıp, “Yanarım Yanarım, Ateşlere Yürürüm Yanarım” diye canlı canlı düet yaptırmaz mıyım ben şimdi ama? Hieeeyt tutmayın beni:)

Bir yandan da başlangıçlarla donatılmaya başlıyor masamız.

et-mekan-steakhouse-camlica
O esnada mekan sahibi kardeşlerden biri olan Fatih Bey’den bilgiler alıyorum ve öğreniyorum ki, fiyatlarının uygunluğunu başkalarından da duyduğum bu restaurantın, bu makul ücret politikasının en büyük sebeplerinden biri, mekana kira ödemek zorunda olmamalarıymış. Popüler et mekanınlarda neredeyse bir asgari maaşı bırakıp, 2 kişilik yemek yenilen yerleri de biliyoruz, dolayısıyla Et Mekan’ın bu özelliğini de beğendim.

Başlangıçlarda yeşil Salata yanında Füme Et Tabağı geldi. Ayrıca baharatlarla ızgarada pişirilmiş lezzetli aynı et gibi olan bir İstiridye Mantarı servis edildi ki çok başarılıydı. Ayrıca üzerinde kaşar peyniri eritilmiş, güveçte Patlıcan da lezizdi. Taze Ispanakları da aynı şekilde güveçte biraz pirişip, üzerinde kaşar eritmişler. Çok azcıcık tuzu fazla gelse de onun da tadı iyiydi.

et-mekan-steakhouse-camlica
Etleri Bolu’daki çiftlikten getirtiyorlarmış. İçecek olarak Yayık Ayranı istedim, bol köpüklü süper bir şey geldi. İlk olarak ızgara kabaklarla birlikte Dana lokum servisi yapıldı. Adı üzerinde lokum gibi… Bir fikir vermesi açısından 3 adetlik bir porsiyon fiyatı yaklaşık 18 TL.

et-mekan-steakhouse-camlica

Bir sonraki tadımımız kontrafileden döner mantığında incecik kesilmiş bir et oldu. Zannetmeyin ki hepsine yumuldum. Masamız çok kalabalıktı, dolayısıyla ucundan bir lokma almak yeterli, yoksa hangi birini yiyeyim? Etle o derece de aram yoktur yani 🙂
et-mekan-steakhouse-camlica
Derken Şef’in şovu başladı. 3 günlük hazırlığın arkasından, 8 saat kadar fırında ağır ağır pişirilmiş ve dokunduğu anda lime lime olan, dumanı üzerinde tüten yumuşacık bir Tandırda Dana Kaburga geldi ortaya.

et-mekan-steakhouse-camlica
Herkes onun lezzetinde kendinden geçerken, bir de tercih edenler için Kuzu Kol getirdiler.

Son olarak assolist masadaki yerini aldı. Kış sporlarını sevmediğim için, “Uludağ’a gitsem gitsem, en fazla sucuk ekmek ve kayak yapanları şömine yanında sıcacık ortamda izlemek uğruna olur” diye düşünenlerdenim. Sırf bunun için de karda kışta yollar düşmeye gerek yok. İşte sucuk…  İşte ekmek. Ohh mis! 🙂

et-mekan-steakhouse-camlica

Sucuklarını sadece müşterilere satmak için değil, kendilerine hazırlatır kalitede yaptırdıklarını belirtti Fatih Bey. Çünkü biliyorsunuz Sucuk konusu normalde istismara açık… Ama onlar sucuklarını en kaliteli içerikle özel yaptırdıklarını lezzetiyle de belli ettiler.Bunca güzelliğin üzerine tatlılara geldi sıra… Dondurmayla servis edilen fırında pişirilmiş Katmer çok lezzetli görünüyordu, ondan da minicik bir lokma aldım ki abartmayayım diye…

et-mekan-steakhouse-camlica

“Tamam budur! Bravo bana valla, iyi tuttum kendimi, abartmadım” derken By Trileçe’nin o hafif mi hafif, taze mi taze Trileçe’si geldi ortaya… Eh bi çatal almasam hatırı kalırdı valla… Bunu da istemezdim:)

et-mekan-steakhouse-camlica

Normalde kişi başı fiyat 50-60 TL’yi geçmiyormuş ama tabi abartırsanız karışmam:)

Et Mekan Steakhouse
Adres: Libadiye Cad. Küçükçamlıca Mah. Moda Sok. No:2 Üsküdar / İstanbul

Tel: 0216 326 16 36

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz