Haftasonu motivasyonu olsun da, canınız çeker de yapmak ve kendinizi mükafatlandırmak isterseniz, elinizin altına bulunsun diye, bugün size “kolay ve lezzetli bir “Klasik Cheesecake Tarifi” mi anlatsam acaba?” diye düşünüyorum. “Eveeeeet!” dediğinizi duyar gibiyim kuzucuklarım:) Hadi madem ne duruyoruz? Cheesecake yapsak ya! Ben en iyisi nefis bir Cheesecake Tarifi için malzemeleri saymaya başlayayım:)

Adım Adım Resimli CHEESECAKE TARİFİ

Malzemeler (8-10 Kişilik)

  • 1 kutu Labne Peynir
  • 2 kutu Beyaz Krem Peynir
  • 1 küçük kutu Krema (200 ml’lik)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı Un
  • 1 su bardağı Toz Şeker
  • 2 Yumurta
  • 1 paket Vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 adet Rondo Bisküvi (Ben Cheesecake kremalısından aldım:)

Not: Cheesecake yapmak için “kelepçeli” dediğimiz türden bir kek kalıbına ihtiyacınız olacak (Ne olduğunu bilmiyorsanız, aşağıdaki resimlerde neye benzediğini görebilirsiniz:)

Cheesecake’in karışımını hazırlamak için kendime derin ve büyük bir kase seçiyorum.

resimli-cheesecake-tarifi

İlk olarak Pınar’ın 2 adet Beyaz Peynir ve 1 adet Labne Peynir paketini açıp içine koyuyorum.

resimli-cheesecake-tarifi

Sonra 1 küçük kutu Kremayı da üzerine döküyorum.

resimli-cheesecake-tarifi
resimli-cheesecake-tarifi

Şimdi sıra geldi Un eklemeye… 2 tepeleme kaşık Unu ve 1 bardak Toz Şekeri de ilave ediyorum.

resimli-cheesecake-tarifi
resimli-cheesecake-tarifi

Üzerine 1 paket de Vanilya katıyorum.

Sırada 2 tane Yumurta ilavemiz var.

resimli-cheesecake-tarifi

Onları da kattıktan sonra, tüm malzemeyi kaşıkla güzel bir alt üst edip karıştırıyorum.

resimli-cheesecake-tarifi

Mikserle iyice çırpmadan önce, kalıbımın en altına sereceğim “Cheesecake’in taban kısmı”nın hazırlığına geçiyorum.

resimli-cheesecake-tarifi

Bunun için 2 paket “Cheesecake’li Rondo” paketini açıp, bisküvileri rondodan geçiriyorum. “Rondodan geçen Rondolar” Ehe ehe:)

Zaten Kremalı bisküvi olduğu için ayrıca içine Tereyağ filan katmama gerek kalmıyor. “Bana ne, ben tereyağ eritip katacağım illa” derseniz, siz bilirsiniz:)

resimli-cheesecake-tarifi
resimli-cheesecake-tarifi

Tamamını Un haline getirdiğim Rondo bisküviler artık tabana sermek için hazırlar.

resimli-cheesecake-tarifi

Önce Kelepçeli kek kalıbımı kullanıma hazırlıyorum. İki parçanın birbirine tam kenetlenmesi önemli ki aralardan malzeme sızıp, fırının içine akmasın. Aman yaa, kim temizleyecek sonra mazallah! 🙂

resimli-cheesecake-tarifi

Kelepçesini kapattıktan sonra içine 1-1,5 yemek kaşığı kadar Sıvı Yağ döküp, bir fırça ya da peçete yardımıyla içinin her yerine (kenarları dahil) güzelce bu yağı yayıyorum.

resimli-cheesecake-tarifi

Şimdi hani az önce rondodan geçirip, tuz buz haline getirdiğim Rondomu, artık bu yağladığım kalıba döküyorum.

resimli-cheesecake-tarifi
resimli-cheesecake-tarifi

Sonracığıma da bir yemek kaşığını alıp, tersiyle ufak ufak bastırarak, bu un haldeki taban malzemesini, tepsinin her yerine ve aynı seviyede bi’ güzel yayıyorum. Yazlıkta, sabahın en erken saatlerinde site görevlisinin uğraşıp, bir tırpanla hiç pürüzsüz ve dümdüz ettiği sahildeki kumlar gibi oluyor:) Şu satırda ortaya koyduğum “Teşbih” sanatına bakar mısınız ama? Edebiyattan tek seferde geçenler buraya!:))

resimli-cheesecake-tarifi

O esnada da artık iyice sona geldiğim için, fırınımı, içine henüz bir şey koymadan 180 C’ye ayarlayıp, yaklaşık bir 8-10 dakika kadar ön ısıtmaya alıyorum.

Şimdi az önce şöyle bir karıştırdığım karışımımı, iyice akışkan kıvama gelene kadar yani yaklaşık 2-3 dakika yüksek devirde mikserden geçiriyorum.

adim-adim-resimli-cheesecake-tarifi

Kek kalıbımın altına serdiğim taban malzemesinin üzerine bu sefer bu akışkan karışımı döküyorum.

adim-adim-resimli-cheesecake-tarifi

Elinize kalıbı alıp, çok hafifçe sağa sola sallarsanız, en üstü düzgünleşir. İşte böyle!

adim-adim-resimli-cheesecake-tarifi

Şimdi bundan sonrası sizin tercihinize kalmış. İsterseniz bu aşamada Cheesecake’inize bir çay kaşığı kadar kakaoyu serpiştirerek bir çay kaşığı yardımıyla mermerimsi desenler çizebilirsiniz. (Aman diyim kaşıkla en alttaki taban kısmına değip bozmayın tabi… Yukarıdan yukarıdan! 🙂

Ya da isterseniz Cheesecake Tarifinize hiç kakao filan katmayıp, sade olarak pişirip afiyetle yiyebilir, ister servis esnasında üzerine sevdiğiniz bir marmelattan dökebilir, ya da Dr. Öetker’in Çilek Sosu, Çikolata Sosu, Frambuaz Sosu gibi paketlerinden hemen hızlıca bir sos hazırlayabilir veya en kolayı, hazır satılan Çikolata, Karamel veya Meyva soslarından dökerek kullanabilirsiniz. Dedim ya, tercih tamamen sizin:)

Ben bu seferlik, kakaolusundan yaptım. Daha önce sadesini de çok sevmiştim.

adim-adim-resimli-cheesecake-tarifi

Şimdi ön ısıtma yaptığım 180 C sıcaklıktaki fırınıma Cheesecake kalıbımı koyup, kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyorum.

adim-adim-resimli-cheesecake-tarifi

Cheesecake Tarifinin Püf Noktaları

Fırından fırına değişiklikler olduğuna için, modeline, turbo olup olmamasına vs göre pişirme süresi de değişeceği için size “şu kadar saatte pişer” diyemeyeceğim, ama biliyorum ki bir süre de bekliyorsunuz benden:)

Benim fırınımda yaklaşık 45-50 dakikayı buluyor pişmesi… Nasıl anlıyorum piştiğini diye sorarsanız, ilk 35 dakika kapağını hiç açmıyorum ki kekim sönmesin.

40 dakikaya doğru, fırının camından kendisiyle bakışıyoruz. Üzeri ufaktan kızarmaya başlar gibi görünüyorsa, kapağını açıp, bir kürdan batırıp çıkarıyorum. Bakıyorum eğer kürdanda mazlemeler yapış yapış oluyorsa, uff! daha çok erken ve kekin içi henüz bayağı çiğ demektir. Hemen kapağını kapatıp, bu yaşananlar hiç olmamış gibi davranıyorum ve pişirmeye devam ediyorum.

10 dakika geçmeden yine Mart kedileri gibi fırının etrafında dolanıyorum ve dayanamayıp, bir kürdan daha batırıp çıkarıyorum ki o da ne? Kürdan tertemiz. Oleeey… Bu piştiğinin en güzel kanıtı işte. Bunlar size sadece referans olsun diye anlattığım kendi fırınımla yaşadığım adımlar. Siz en iyisi sizin fırınınızın özelliklerine göre, arada nasıl gittiğine göz ataraki kendi sürenizi kendiniz ayarlayın:)

Tamamsa Cheesecake’imi fırından çıkarıp, tezgah üstüne alıp soğutuyorum. Kenarlarını bir bıçak yardımıyla dikkatlice çizerek kek kalıbından ayırıyorum. Cam kenarında veya kapalı balkonunuz varsa orada bu soğuk havada, kısa sürede ılınıyor. İyice soğuyunca da kelepçeyi açıp, kek kalıbının kenarlarından kurtuluyorum. Yuppiii! 🙂

Şimdi Cheesecake’imi (en altındaki kalıbın metal kısmını hiç ayırmıyorum, aman, kalsın ne zararı var?) onunla birlikte büyük bir tabağa alıyorum ve üzerine streç film kaplayıp, buzdolabının derin dondurucu kısmında bir kaç saat donduruyorum. Arzu ederseniz, yemenize, servis etmenize yakın, normal buzdolabı kısmına da alabilirsiniz bir müddet:)

İşte Cheesecake Tarifimizin sonuna geldik bile. Canınız isterse, siz de soslarını yanında küçük kaselerle servis edebilir ya da üzerine dökebilirsiniz:)

adim-adim-resimli-cheesecake-tarifi-usengec-sef

Afiyet şeker olsun herkese:) Güzel yorumlarınızı okumak için sabırsızlanıyoruuuum. Haydi Cheesecake yapın ve bana da yazın, anlatın nasıl süper olduğunu (inşallah!) Hatta şaheserinizle beraber resminizi çekip, gönderin ve yayınlayayım:)

Önceki İçerikPatates Yemeği Tarifi
Sonraki İçerikPlaza Çalışanlarına Uygun Fiyata 5 Yıldızlı Açık Büfe Öğle Yemeği Olur mu?

32 YORUM

  1. Cheesecake e bayılıyorum ama hic bi zaman yapmaya cesaret edemedim…geçenlerde arkadasa gittik…sizin tarifinizi yapmislar..hemde ardasimin eşi ???gerçekten süper olmustu??hemen denemeliyim Dedim ve suan firinda pisiyor heyecanla bekliyorum…inşallah güzel olur…teşekkürler usengecsef ???

  2. En sevdigim tatli Cheesecake.Uzun zamandir cheescake yapmak istiyorum ama bi suru tarif bulmama ragmen bi turlu risk edemedim.Bu tarifi okuyunca mutlaka yapmaliyim dedim:)Yapinca sonucu sizinle paylasacagim.

  3. Bugün Farkettim sizi ve ilk olarak çok sevdiğim bu tatlıyı yaptım ilk defa denedim ve inanılmaz şahane oldu. Dışarıda yediklerimden bin kat daha güzeldi 🙂 teşekkürler samimi anlatışınız için. Bundan sonra beraber yemek yapıyoruz diye düşünüyorum ?

  4. Çok eğlenceli bir yazı olmuş. Ara sıra hık pık diye gülmeden okuyamıyoruz �� Ba-yıl-dım anlatım dilinize. Bir tarif kitabı çıkarırsanız söz ilk alıcısı ben olacağım! Sevgiler

  5. Bir tarif nasıl bu kadar eglenceli anlatılabilir aman tanrım:) tarifi aynen uyguladım fakat kelepceli kalıp olmadıgı ıcın normal fırın tavasında yapmama ragmen gayet guzel oldu. Tesekkurler usengec sef! ❤

  6. Bir tarif nasıl bu kadar eglenceli anlatılabilir aman tanrım:) tarifi aynen uyguladım fakat kelepceli kalıp olmadıgı ıcın normal fırın tavasında yapmama ragmen gayet guzel oldu. Tesekkurler usengec sef! ❤

  7. Ben de bir cok cheesecake denememin ardindan birde bunu denemrk istedim. Beyaz peynri ilk defa duydum. Yarin nasil olduguna bakarim ancak karistirirken bile kremasinin tadina baktigimda disaridaki lezzetli cheesrcake lerin tadi vardi. Umarim o yogun peynir tadini alirim. Ellerinize saglik.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz