Bu bir haftalık ayrılıkta beni ne çok özlediğinizi adım gibi biliyorum. Neden mi? Ben de sizleri çok özledim ve bu hislerim karşılıksız olamayacak kadar güçlü de ondan:) Sosyal Medya takipçilerim, eminim ki bu sürede tatilde olduğumdan haberdarlardır, çünkü orada da boş durmadım ve bol bol paylaşımlar yaptım ve size çok daha eğlenceli yazılar hazırlamak için çılgın gibi malzeme topladım. Beklediğinize umarım ki değecek! 🙂

Şimdi gelelim, gerçekleştiği günden beri, acele edip, işin büyüsünü bozmamak adına, size anlatmamak için kendimi zor tuttuğum müjdeli bir haberin anonsuna…

usengec-sef-televizyon-cekimi-yemek-tarifleri
1,5 ay önce bizim evde, hem de benim mutfağımda, çok ama çok eğlenceli bir çekim yaptık ve ben internet üzerinden yayın yapan bir TV kanalında (Nasıl TV) Yemek tarifleri anlattım kiiii. :))) Yuppiiiii!
Televizyon deneyimlerim daha önce de olmuştu ve kamera karşısındaki rahatlığım, çalıştığım yönetmenlerin de çok hoşuna gitmiş, yabancı mutfaklarda, yabancı malzemelerle ve tanımadığım ekipmanlarla, hiç heyecanlanmadan gösterdiğim performansım, açıkçası beni bile şaşırtmıştı.

Yine böyle bir gün yaşamak ümidiyle, listesini yaptığım tüm yemek malzemelerimin alışverişini bir gün öncesinden tamamladım. Her birini yıkadım, duruladım kuruladım, tek tek buzdolabına istifledim filan derkeeeen, “Nasıl TV” çekim ekibinden 4 kişi de aynen söz verdikleri gibi erkenden ekipmanlarıyla geldiler.

Aynen tahmin ettiğim gibi, benim “ince-uzun” şekilli mutfağıma ışıklar, kameralar, tripodlar yerleştirilince, masa da, hemen önümde olsun diye ortaya alınınca, eh bir de yetmezmiş gibi ben ve ekipden 3-4 kişi de olunca, alan iyice daraldı. Benim gibi “ince-uzun” bir Şef’i, bu kadar kısa mesafeden, rahatça çekmeye elverişli genişlikte ya da uzaklıkta alan olmadığı için, geniş açılı kamera kullanmak zorunda kaldılar.

usengec-sef-tv-cekimi-yemek-tarifleri-video

Geniş ekran televizyonların, ekrandaki insanları kenarlara doğru yayarak, daha da geniş göstermesi gibi, ben de “yaaa olduğumdan da tombik-tombalak çıkıcam” diye baştan pek tercih etmesem de, başka da çare kalmayınca, çekimimizi bu şekilde gerçekleştirdik. Yoksa “Bestami” gibi dizlerimin üzerinde gezinmem ya da tüm yemekleri, bir sandalyede oturur vaziyette yapmam gerekecekti ki bunun düşüncesi bile çok komik:) Bilgisayar sandalyesi gibi tekerlekleri olan bir sandalye olsa fena olmazdı aslında bak… Düşündükçe şimdi daha bi aklıma yatmaya başladı:)))

usengec-sef-tv-cekimi-videolu-yemek-tarifleri

Neyse efendim… Kısaca şunu söyleyeyim ki, yazımın başlığında da ironisini yaptığım gibi, bu çekim işleri, öyle kolay şeyler değil. Bir kaç saniyelik bir reklam çekiminin bile bazen günler sürdüğünü, kaç kere baştan alınıp, tekrar edilip durduğunu bilenleriniz bilir. Çikolata reklamında, koca bir ısırık alıp, “mmm enfes” diyen kişinin, aynı çikolatadan gün boyu belki 90-100 kere yiyerek, içi bayılırken bile aynı mutluluk pozlarını vermek zorunda kaldığını düşünürseniz, ne demek istediğimi anlarsanız… Şu anda “oluuuur ben talibim!” diyenleri duyar gibiyim, ama valla işin aslı öyle değil:) Böyle bir bölüm çoook eskiden, benim çocukluğumda Perihan Abla’da vardı, hiç unutmam. Bir reklam çekiminde, önündeki kaseden bir kaşık alıp, “mmm Çorba bu!” diyecekti ama yüzlerce kere tekrarlana tekrarlana, en sonunda artık “Çorba bu! Çorbaaaa!” diye delirtiyorlardı kadıncağızı. Ah ne severim Perran Kutman’ı… Dizileri kaldırılıp duruyor ve bence değeri bilinmiyor. O ayrı…
usengecsef 3

Bizim çekim gününe dönecek olursak, aynı şekilde kamera karşısında yemek yapmak ve o esnada her şeyin kontrolünde olup, bir yandan da sohbet ederek, bunu anlatmak gerçekten çok eğlenceli olduğu kadar, oldukça da yorucu. Bir de dışardan sesler gelmesin diye hiç cam açılmadığını ve yine çok az da olsa motor sesi, yayının ses kalitesini bozmasın diye klima çalıştırılamadığını da düşünürseniz, onca spot ışığının altında, bir de ocak başında fokur fokur yemekler pişerken, insanın ne hale geldiğini bir düşünün:) Tüm bunlara rağmen, illa yemek yapmasam da olur, hatta daha da iyi olur ama ben kamera önünde olmayı çok sevdim valla. Bu daha başlangıç… Başka sürprizlere de hazır olun:)O gün yaptığım yemeklerden 2 tanesi bugün itibariyle montajı tamamlanarak, az önce yayına alınmış. Konulardan birisi; “Soslu Makarnalar” olduğu için, 2 ayrı sosla makarna tariflerimi anlattığım videoları ve börek yapmayı anlattığım şu videoyu umarım beğenirsiniz.

Kremalı Tavuklu Makarna tarifine de şuradan ulaşabilirsiniz.

Bu videoları, “Üşengeç Şef normal hayatında nasıl bir mutfakta, ne şartlar altındayken, bizim için tek başına uğraşıp didinip, leziz yemeklerini yapıyor ve adım adım resimlerini çekip, en anlaşılır şekilde anlatmak için kendini heba ediyor” diye merak edenlere ithaf ediyorum. Çok çok çok beğenip, bu yazımın altına güzel güzel yorumlar bırakmanız umuduyla sevgilerimi yolluyorum:)Kremalı Tavuklu Makarna – Videolu Tarifim için tıklayınız

Cevizli, Kurutulmuş Domatesli Makarna – Videolu Tarifim tıklayınız

2 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz