Bi’ düşünün… Bütün bir hafta boyunca belki işyerinde, belki okulda, belki yollarda ama illaki hayatın koşuşturması içinde ruhen ve bedenen yorulmuşsunuz. Hafta sonu gelince, bu sefer de keyif için bir yerlere yetişip, olabildiğince sosyalleşme telaşında, hala henüz dinlenme fırsatı bulamamışken, hooop diye Pazar akşamı olmuş bile… Ailece yenen bir akşam yemeğinden sonra mideniz bayram yapmış… En rahat eşofmanlarınızı çekip, demli çayınız elinizde, evinizdeki en sevdiğiniz koltuğa yayılmışsınız ama ertesi gün yine iş var diye de, içiniz biraz buruk belli ki… Tam da haftasonun o son ve en değerli saatlerini, bu his karmaşası içinde yaşadığınız böyle bir akşamda, sürükleyici hikayesiyle sizi içine alıp, yeri geldiğinde nefesinizi keserken, yeri geldiğinde kafanızı dağıtacak, bazen kahkahalar attırıp, bazen hırslandıracak ve müzikleriyle başka diyarlara götürecek efsane bir dizi film başlıyor desem, ne dersiniz? Kanal D’nin “Şeref Meselesi” işte böyle bir dizi…
seref-meselesi-kanald-kerem-bursin-sukru-ozyildiz
Hikayesi, Kerem Bürsin ve Şükrü Özyıldız’ın canlandırdığı iki kardeş etrafında gelişen dizinin başrollerini ayrıca, Yasemin Allen, Şükran Ovalı, Burcu Biricik, Alma Terziç, Taner Turan, Uğur Uzunel, Baki Çiftçi, Kağan Uluca, Sezin Bozacı, Hakan Salınmış, Şebnem Doğruer, Ahmet Dizdaroğlu, Şerif Erol ve Tilbe Saran paylaşıyor.

seref-meselesi-kanald-kerem-bursin-sukru-ozyildiz
Ön gösterim öncesi gerçekleşen buluşmadaki izlenimlerimden biraz bahsetmem gerekirse, basının yoğun ilgisinin yanında, hayranlarının da sevgi gösterileriyle bir dakika rahat yüzü vermediği oyuncular, bu yeni ve iddialı projede yer aldıkları için çok mutlu ve gururlu görünüyorlardı. Kanal D’nin başarılı yapıtlarından “Ulan istanbul” dizisinin sevilen oyuncuları da, Karlos’undan Maşukası’na bu keyifli geceye renk katanlar arasındaydı.

seref-meselesi-kanald-kerem-bursin-ulan-istanbul
“Ulan İstanbul”un şirinlik muskası olan ve Almancı aksanına bayıldığım Maşuka ile Komiser Ceyhun’u da “Üşengeç Şef’i bulmuşken, “bu güzel gecenin anısına illa ki de bir resim çektirmezsek olmaz” diye tutturdular. Eh iyi ki de kırmamışım, nasıl da mutlu oldular baksanıza:)

ulan istanbul masuka

“Şeref Meselesi”nin jönlerinden, genç kızların sevgilisi Kerem Bürsin, bu dizide üstleneceği; iddialı bir fiziğe sahip, kibirlilik derecesinde kendine güvenli, fazla çapkın ve hovarda bir genç olan “Yiğit” karakteri için biraz saçlarını uzatarak, sakal bırakmış ve özel bir diyet uygulayarak, boks ve koşu gibi sporlarla 7 kilo vermiş.

seref-meselesi-kanald-kerem-bursin-sukru-ozyildiz

Yeni rolüne belli ki oldukça titizlikle hazırlanan genç oyuncu, yazın Teksas’ta eğitmen eşliğinde at binerek, senaryoda yer alan at üzerindeki etkileyici sahnelerine hazırlanmış. Ben bu yeni görünümünü, daha çok beğendiğimi söyleyebilirim.

seref-meselesi-kanald-kerem-bursin-sukru-ozyildiz

Bütün gece karizmatik duruşundan da ödün vermeyerek, tüm hayranlarını kırmadan tek tek poz vermeye çalıştı. Onların adına, ben bakarken bile yoruldum:)

seref-meselesi-kanald-kerem-bursin-sukru-ozyildiz
Ağırbaşlı, sakin, çalışkan ve dürüst kardeş rolündeki, Hukuk Fakültesi mezunu “Emir” karakterini canlandıran Şükrü Özyıldız ise ilk izlenimime göre, gerçek hayatta da güler yüzlü ve efendi bir genç adam. Bu yüzden bu rolün hakkını da layığıyla vereceğini düşünüyorum.

seref-meselesi-kanald-usengec-sef-sukru-ozyildiz

Göğsüne başını yaşlayıp, ağlama krizlerine varırcasına hayranlık gösterilerini abartan genç kızlar karşısında bile haklı olarak ne yapacağını şaşırıp, “ya ama, ben bunlara pek de alışık değilim” diyerek mahçup oldu bütün gece çocukcağız.

Başroldeki kızlardan Yasemin Allen, Şükran Ovalı ve Burcu Biricik ise dizide, aynı mahallede yaşayıp, birbirinden farklı hayatları olan yakın arkadaşları canlandırıyorlar.

seref-meselesi-kanald-kerem-bursin-sukru-ozyildiz

Ayvalık’ta doğup, büyüyen iki yakışıklı kardeşin, büyük şehir hırsıyla dolup taşan annelerinin, mülayim babalarına yaptığı yoğun baskı sonucunda, ellerindeki kısıtlı parayla İstanbul’a taşınıp, bu mahalleye yerleşmesiyle olaylar, bir sinema filmi kalitesinde gelişiyor.

seref-meselesi-kanald-kerem-bursin-sukru-ozyildiz

Yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği ve etkileyici güzellikteki film müziklerini Salvatore Riccardi ve Yıldıray Gürgen’in hazırladığı, sürükleyici hikayesi ve genç kadrosu ile izleyicilerin yeni ekran gözdesi olmaya aday olan “Şeref Meselesi” dizisinin, merakla beklenen ilk bölümü 23 Kasım Pazar günü, saat 20:00’de Kanal D’de ekranlarında…

Şimdiden iyi seyirler:)

4 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz