Çoğunlukla evinden veya ailesinden uzak kalanların burunlarında tüten ve adını “Anne Köftesi” koydukları, maydanozlu, leziz ve tam kıvamında ev yapımı köfte harcının nasıl hazırlanacağını, adım adım resimli ve en kolay tarifiyle size Anne Köftesi Tarifi yazımda anlatmıştım hatırlarsanız.

Bu tarifle şimdi hiç zorlanmadan yapabileceğinize göre, dondurucuda köftelerinizin hazır olduğunu varsayarak, artık canınız çektiğinde, tavada, ızgarada veya fırında, her nasıl istiyorsanız hemen pişirip, afiyetle yiyebilirsiniz demektir.

resimli kofte kizartma tarifi 12

Tavada pişirmeye karar verirseniz, teflon ya da döküm bir tavada, çok az sıvıyağı kızdırıp, önce köftenin her iki yüzünü mühürleyerek, sonra ateşi kısıp, tavaya da bir kapak kapatıp, içinin de güzelce pişmesini sağlayın.

resimli kofte kizartma tarifi 5

Hem bu sayede, köfteyi kızartırken sıçrayan yağların da ocağın her yerine bulaşmasından biraz kurtulmuş olursunuz.

resimli kofte kizartma tarifi 7

Çıkarırken de köfteleri, üzerine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alırsanız, yağın fazlası, kağıt tarafından emilmiş olur.

resimli kofte kizartma tarifi 6

Tek seferde pişirilemeyecek kadar çok miktarda köfte kızartıyorsanız da tavsiyem, ilk partide pişirip de tabağa aldıklarınızın üzerine bir kapak kapatmanız… Böylece, yenilerini pişirirken, önceden tavadan aldıklarınız da soğumamış, hepsi sıcacık kalmış olur:)

İşte bunlar biraz fazla pişmiş köfteler. Örnek olması açısından şuracığa bırakıyorum ki siz de benim gibi içi çiğ kalmasın diye bu sefer de çok fazla da pişirmeyin:)

resimli kofte kizartma tarifi 11

“Ben tavada istemem, ızgara köfte severim” diyenler için ise yöntem şöyle:

Fırınınızı varsa ızgara ayarına getirip, ızgara teli üzerine köftelerinizi dizerken, piştikçe eriyip, akacak yağların da fırınızın içine bulaşmaması için, bir alttaki bölüme de bir fırın tepsini yerleştirmelisiniz.

Tek taraflı ızgara modunda pişirirken, bir tarafı pişince, köftelerinizin öbür tarafını da bir maşa yardımıyla döndürüp pişirmeyi unutmayın. Bu arada tepsilerin ve fırının içinin çok sıcak olacağını ve fırın eldiveni kullanmanız gerektiğini söylememe sanırım gerek yoktur. Yoksa var mı yahu? 🙂

Köfteyi ızgarada pişirirken, artık pişmesine yakın (son bir kaç dakika kaldığında) üzerine ince bir dilim de Kaşar Peyniri koyarsanız, o da enfes bir şekilde eriyecektir. Alın işte size evde yapılmış missss gibi bir Kaşarlı Köfte! 🙂

en-iyi-diyetisyen-ceylan-akis-diyet-kilo-verme
Yanında isterseniz, ızgarada bir kaç yeşil biber ve domates de pişirebilirsiniz. Bir de pilav varsa zaten, o tabak artık tadından yenmez.

İsteyene Sade Pilav Tarifi, isteyene Şehriyeli Pilav Tarifi, isteyene de Bulgur Pilavı Tarifi olmak üzere, tüm tariflerim, hepsi adım adım resimli ve en kolay anlatımlarıyla yine size yardımcı olmak için hazır ve de nazır bekliyorlar.

Haydi afiyet olsun:)

 

4 YORUM

    • Püre yapmayı da ilk fırsatta anlatılacaklar arasına alayım madem. "Nasıl bu kadar ince kaldığımı" sorduğunuz için nasıl mutluluktan uçmama sebep olduğunuzun farkıdna mısınız?. Bir göbeğim var ve içime çekemiyorum bile oysa artık:) İnsan sevdiğini güzel görür derler. Belki de ondandır di mi? 🙂

      Yaaa bloguma üye olmayı unutmayın! Sağ sütünda en üstlerde… 😉

      Sevgiler

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz