Gazetelerde dünden beri yayınlanan Halit Ergenç’in, Muhteşem Yüzyıl dizisinde hayat verdiği Kanuni Sultan Süleyman rolündeki kostümü ile hazırlanmış kendi heykeliyle olan pozlarını, hatta birlikte çektiği “selfie”lerini görmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum. Haberin detayında, kendini ilk defa dışarıdan bu şekilde gördüğü için, başta bayağı yadırgamasına rağmen, etrafına belli etmemeye çalıştığını, ama içinde fırtınalar koptuğunu söylemiş ya hani?… Bence az bile demiş. Çünkü Heykeltıraş Murat Daşkın tarafından hazırlanan bu silikon heykelde, Sülüman’ın gözlerinin ifadesinden, ellerinin üzerindeki damarlara kadar, tüm detaylarıyla birebir, yani kelimenin tam anlamıyla “Hiper Realist” bir çalışma ortaya konmuş. Sadece onun da değil, filmdeki pek çok karakterin heykelleri hazırlanmış ve karşılarındayken heyecanlanmamak mümkün değil gerçekten…

Peki bu heykellerin ne amaçla hazırlandığını ve nerede sergilendiğini merak ediyor musunuz? İşte bu soruların cevaplarını alıp, size de anlatabilmek için, bu gece Uniq Müze’de, özel davetlisi olduğum “Muhteşem Yüzyıl Teşhir-i İhtişam” Sergisinin Galası’ndaydım.

muhtesem-yuzyil-teshiri-ihtisam-sergisi-süleyman

11 Haziran’da yayınlanan final bölümü ile ekranlara veda eden Tims Productions yapımı, Star TV’nin efsane dizisi “Muhteşem Yüzyıl” şimdi de dünya çapında bir sergi prodüksiyonu ile Uniq Müze’de sergilenecekmiş.

Bu ilginç serginin açılış galasının özel davetlileri arasında olmak gerçekten büyük bir keyifti. Ben de geceden gördüklerimi, sizlerle de paylaşmak ve benimle birlikte oradaymışsınız gibi hissettirmek için, hiç zaman kaybetmeden yazmaya başladım işte… Değerinizi bilin ki bu galadan gelişmeleri ilk önce burada okuyorsunuz, süratimle gazetelere haber atlattım anlayacağınız:)

muhtesem-yuzyil-sergisi-usengec-sef

2.500 metrekarelik alanda, dizide kullanılan kostümler, aksesuarlar, takılar ve dekorlara ilaveten, daha önce hiç görülmemiş, sadece bu sergiye özel, o dönemde kullanılan kumaş türlerinden üretilmiş elbiseleri de yakından görme fırsatı bulup, yıllardır ekrandan ilgiyle izlediğiniz bu görkemli sarayın, koridorlarında dolaşmanın da nasıl bir his olduğunu tadabileceğiniz bu sergi, 28 Kasım’da İstanbul’un yeni müzesi Maslak Uniq Müze’de açılıyormuş.

muhtesem-yuzyil-teshiri-ihtisam-sergisi

Seçkin bir davetli topluluğunun yer aldığı, Osmanlı kültürünün etkisinin sunumlarda da kendisini gösterdiği bir kokteylle başlayan gecede ünlü simalar da boldu.

muhtesem-yuzyil-teshiri-ihtisam-sergisimuhtesem-yuzyil-teshiri-ihtisam-sergisi-gala

İstanbul Exhibitions’ın CEO’su Kemal Gürkaynak, Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Balcı ve ortaklarından Selim Sefada, Satış ve Pazarlama Müdürü Selen Tamer Lakay ve ekibi, çok uzun zamandır geceli-gündüzlü çalışmaları sonucu hayata geçirdikleri bu muhteşem projenin haklı gururunu davetlilerle paylaştılar.

muhtesem-yuzyil-sergisi-kemal-gurkaynak

Oyunculardan ilk olarak Muhteşem Yüzyıl’ın Sultan Süleyman’ı, Halit Ergenç bu eşsiz projeden dolayı duyduğu heyecanı dile getirdi.

muhtesem-yuzyil-sergisi-halit-ergenc

Dizi oyuncularından Aras Bulut İynemli (Şehzade Bayezid) , Engin Öztürk (Şehzade Selim) Tolga Sarıtaş da (Şehzade Cihangir) magazin basını kameraları karşısında, Sultanlarının yanında yer aldılar:)

muhtesem-yuzyil-sergisi-aras-bulut-iynemli

Geceye katılan dizi oyuncularıyla keyifli sohbetler ettik. Kimler vardı derseniz, biraz bahsedeyim madem.

Mehmet Günsür, nam-ı diğer: Şehzade Mustafa…. Her zaman efendi, her zaman güler yüzlü…muhtesem-yuzyil-sergisi-mehmet-gunsur

Meltem Cumbul, nam-ı diğer: Fatma Sultan…. Çok sempatik, çok şeker bir kız… Sarayın içindeki az aydınlatmalı ortamlarda çekildiği için resimler biraz kalite sorunu yaşıyor ama idare ediverin bu seferlik:)

muhtesem-yuzyil-sergisi-meltem-cumbul

Ozan Güven, nam-ı diğer: Rüstem Paşa… Egolarını yenmiş harika bir kişi daha…

muhtesem-yuzyil-sergisi-ozan-guven

Okan Yalabık, nam-ı diğer Pargalı İbrahim Paşa… Yurt dışından bile o kadar çok hayranı var ki, resimlerimi instagrama koyduğum andan itibaren pek çok mail aldım onun için 🙂

muhtesem-yuzyil-sergisi-okan-yalabik-pargali

Sonra Cem Yılmaz’la gülüşürken, bir anda tutturmaz mı “illa resim çektirelim” diye. “Yahu Cemcim, bütün gece 10 bin kişiyle poz verdim, 10 bin birincisin sen, yeter ama” deyip yürüyen merdivenle uzaklaştığım esnada, üzülmüş ve arkamdan ” Kimsin sen? Nesin sen?” diye hala serzenişte bulunuyordu:))

muhtesem-yuzyil-sergisi-cem-yilmaz-usengec-sef

Komiklikler, şakalar, kokteyl, çekim ve sohbetler sonrasında, saat 21:00 gibi de Sergi bölümüne davet edildik. Kelimenin tam manasıyla büyülendiğim Muhteşem Yüzyıl Teşhir-i İhtişam Sergisinden izlenimlerimi, ayrı bir yazıda hazırladım. Okumak için tıklayınız.

6 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz