Hazır Ege’nin kalbindeyken, Ege Mutfağının hakkını, tam da hak ettiği şekilde vermek için, bütün araştırmalarımız “en iyisi o!” diye bizi yine ve sadece bu mekana yönlendirdiği için, Kurban Bayramı’ndan bir gece önce, Alaçatı’daki Asma Yaprağı’ndaydık.

O esnada İstanbul’dakiler şakır şakır yağan yağmura doymuşken, biz Alaçatı’da, yazdan kalma güzel bir sonbahar akşamında, ağaçlar altındaki bu keyifli bahçenin giriş kapısında Asma Yaprağı’nın tatlı ve hamarat Sahibesi Ayşe Nur Mıhçı tarafından güleryüzle karşılandık.
asma-yapragi-alacati-ege-mezeleri

Kızılcıklı Yaprak Sarma

Masamıza yerleşince, en son görüştüğümüzden beri ne gelişmeler olduğuyla ilgili kendisiyle keyifli bir sohbete daldık. Bu sene, yeni bir yatırım yaparak, kendilerine ait bir ekim alanı oluşturduklarını ve mevsiminde yetişen yöresel ürünleri, bu tarlada, bizzat dalından toplayıp pişirerek, artık tazelik ve lezzette iyice sınır tanımadıklarını memnuniyetle öğrendim. Ayrıca sevgili blogum Üşengeç Şef’i çok severek takip ettiğini duymak da beni oldukça memnun etti 🙂

asma-yapragi-alacati-ege-mezeleri
Yemekten konuştukça, iyice acıktık tabi ve “E hadi gelsin artık şu güzel yemekler!” diyerek, tercih yapmak üzere mezelerin açık büfe gibi sergilendiği bölüme geçtik. Burada sadece neler istediğinizi söylüyorsunuz, onlar sizin için hazırlayıp, masanıza getiriyorlar. Hatırlarsınız zaten geçen sene Asma Yaprağı hakkında izlenimlerimi detaylı şekilde şurada da yazmıştım.
asma-yapragi-alacati-ege-mezeleri
Adeta “Beni seç! Beni seç!” diye bağıran bu mezeler arasında bir eleme yapamadık ve yine hepsinden sipariş vermek durumunda kaldık. “Tarih tekerrürden ibaret” oldu anlayacağınız:)

asma-yapragi-alacati-ege-yemekleri
Kabak Çiçeği Dolması

Yaz sezonu boyunca 2 ay öncesinden rezervasyon yaptırmak gereken bu mekana, sezon sonu olduğu ve henüz bayramcılar da gelmediği için “nispeten daha sakin bir ortamda geldik” diye sevinirken, bütün gece boyunca, ağırlıklı turist olmak üzere sayısız insanın, yer olmadığı için nazikçe kapından geri çevrilmek zorunda kalmasına tanık olduk. Mekan herkes tarafından o derece talep görüyor artık, düşünün…

asma-yapragi-alacati-ege-yemekleri
Zeytinyağlı Nohut

asma-yapragi-alacati-ege-mezeleri
Semizotlu Peksimetli Salata

asma-yapragi-alacati-ege-mezeleri-girit

Fıstıklı Girit Kayığı
Ege otlarıyla zenginleştirilen ve emaye tabaklarda sunulan birbirinden leziz mezeler, masamızı şenlendirmek üzere tepsiye dizilip geldiğinde, biz de bu tadın keyfini çıkarmak için, koca bir senedir beklediğimizi ve sabırsızlanmakta birazcık haklı olduğumuzu konuşuyorduk:)

asma-yapragi-alacati-ege-mezeleri
Güzel müzikler eşliğinde, hiç aceleye getirmeden, nefis bir yemek yenildi o akşam…
asma-yapragi-alacati-ege-mezeleri

Kapanışı da garsonumuzun tavsiyesi üzerine bu balkabaklı hafif tatlı ile yaptık.

asma-yapragi-alacati-balkabagi-tatlisi

Allah sağlık verirse, seneye de tekrar görüşmek üzere sözleşerek, memnuniyet içinde oradan ayrıldık.

alacati hacimemis

Bu sene Alaçatı’nın yeni gözdesi haline gelen ve kültür-sanat mahallesi kabul edilen Hacımemiş sokaklarında yürürken, ertesi gece “bayramcılar” geldiğinde buralarda adım atacak yer kalmayacağını düşünerek, o anki sakinliğin ve dinginliğin tadını sonuna kadar çıkardık:)

1 Yorum

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz