Geçenlerde cadde mağazalarından birinden alışveriş yaparken, kasanın yanında duran bir ev yemekleri restaurantının günlük menüsü gözüme takıldı.

Öğlen yemeğinde sağlıklı bir şeyler yiyebilmek umuduyla, bu tarz başarılı yemekler yapan bir mekan arayışım uzun zamandır sürdüğünden, radarlarım her zaman açık tabi. Direkt sordum, “burasının yemeklerinden memnun musunuz?” diye…
Soruyu sorduğum hanım “Evet. Bir anne ve kızı yapıyor yemekleri. Özellikle zeytinyağlılarına bayılıyorum” dedi ve “gulp” diye bir yutkundu. İşte o an hemen anladım ki; yemekler, gözünün önüne geldiğinde bile ağız sulandıran cinsten.

Hemen adres ve tarifini alıp, hedefe kilitlendim. 2 dakika içinde uçar adımlarla ulaşmıştım bile aradığım yere. Yeri bu kadar merkezi olmasına ve önünden belki bin kere geçmiş olmama rağmen, ben burayı nasıl olmuştu da daha önce hiç fark etmemişim ki?

Hemen ilk iş olarak, günlük menüyü detaylı inceledim. Zeytinyağlıları bu kadar övüldüğüne göre, ilk şansı onlara vermeye kararlıydım.

Bu sırada da “Annesi ve Kızı”nın sahibi olduğunu bildiğim için, ardarda gelen telefon siparişlerini alan ve kasayı tutan kişi, bahsedilen hanımın kızı olmalıydı. Hemen tanıştık ve yemekler hakkında ön bilgi aldım 🙂

Sohbetimiz sürerken, yaklaşık 40 kişi oturma kapasiteli ve tamamen dolu olan mekanda, bir masada yer açıldı ve 6 çeşitten oluşan ilk Zeytinyağlı tabağımın siparişimi verdim.

Zeytinyağlı Kabak, Havuç, Fasulye ve Bezelye ile Patlıcan Kızartma ve Yoğurtlu Semizotu’ndan oluşan kocaman bir tabak servis edildi. Evde yapmaya kalksam, bu kadar çeşidi hayatta aynı anda kendim için hazırlamam, üşenirim tabi ki. Hepsi de, evde yapılmışcasına birbirinden güzeldi. En nihayetinde bir anne elinden çıkmışlar. Her birinden birer çatal alarak, bir karar verip, en az sevdiğimden başlayıp, kapanışı en güzeliyle bitirmek istedim ama seçmekte zorlandım. Yine de Zeytinyağlı Kabak, burun farkıyla önde bitirdi finiş çizgisini benim düzenlediğim bu lezzet yarışında:)

Resimdeki 6 çeşitli bu koca tabağın fiyatı sadece 9 TL. Evde yapmaya kalksam daha pahalıya mal olur:) Üst üste bir kaç gün her fırsatta gidip, mevcut çeşitler arasından farklı kombinasyonlar yapmaya çalıştım.

IMG 7466

IMG 7486

IMG 7460

IMG 7523

Başka bir gün uğradığımda, Zeytinyağlılara biraz ara vermek için Menü halinde sundukları sıcak yemekten denemeye karar verdim.

Önce 2 çeşit halinde hazırlanan Günün Çorbasından birini seçiyorsunuz. Benim tercihim Kırmızı Mercimek oldu.

IMG 7477

Sonra da Günün Ana yemeği olarak hazırlanan 3-4 çeşitten birini…

Yanında Kabaktan yapılmış Beğendi ile servis edilen Dalyan Köfteyi seçtim. Diğer alternatiflerden biri Mantıydı. Kendimi tuttummm! Yemekler oldukça başarılıydı…ki normalde Dalyan köfteyi çok sevmem. Kabak Beğendi ise başlı başına muhteşemdi.

IMG 7479

1 Çorba, 1 Ana Yemek, olmak üzere ilave olarak menüden 2 şey daha seçiyorsunuz ve toplamda 10 TL ödüyorsunuz. İnanılmaz ama gerçek… ve hepsi evde yapılmış gibi, tadı tuzu oldukça yerinde.

O diğer şeyler neler derseniz de… Makarna, Pilav, Salata, Cacık, Yoğurt, Karpuz gibi yiyecekler ve Tiramisu, Bisküvili Pasta gibi tatlı çeşitlerinden o gün neler varsa artık menüde…

Geçenlerde onca iş arasında Cafe’ye gitmeye üşendim ve denemek için ofise paket servis istedim. Onu da çok düzgün şekilde gönderdiklerini görünce içim rahatladı.

photo 2

Bir elimde mouse, bir elimde çatal, mutlu mesut bir yandan işimi gücümü yaparken, döke saça ohhh misler gibi leziz, sağlıklı ve bol çeşitli yemeklerin tadını çıkardım.

photo 5

Etraftaki tüm kurumsal zincir mağaza ve banka çalışanları başta olmak üzere, her gelenin hemen müdavimi olduğunu gözlerimle gördüğüm Cafe Mayıs, normalde sabah kahvaltısı ve öğle yemeği sunuyor.

Ama etraftaki çalışanların geç saatlere kadar aç-bilaç çalışmasına gönülleri razı olmamış herhalde ki, daha kısıtlı elemanla da olsa, Ramazan ayı boyunca, iftarda da açıklarmış. O yüzden olur da iftara gitmeye karar verirseniz, oturma kapasitesini de göz önünde bulundurarak, illa ki arayıp bir rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.

Cafe Mayıs 
Adres: Bağdat Cad. No:364 Şaşkınbakkal, Kadıköy (Swatch mağazası alt çaprazı)
Tel: (216) 478 45 62

Önceki İçerikBir Statü Sembolü Olarak İkat Yastık Modası
Sonraki İçerikŞans Getirip, Kötülüklerden Koruduğuna İnanılan Hz. Fatima Eli

1 Yorum

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz