Bodrum’un lokal lezzetleri arasında oradan oraya gezindiğimiz son akşamımızda, ilk durağımız; eşimin pek sevdiği ve arkadaşlarımıza da ilk geldiğimiz gece tattırmamız üzerine, hayran olup, günlerdir “tekrar yemeden ayrılmayalım” diye sayıkladıkları Bodrum Dönercisi oldu.
Bodrum Doneri7

Bodrum Çarşı’da, Halikarnas yönüne doğru ilerlerken, eski İngiliz Barlarının bulunduğu yere ulaşmadan önce bir okul vardır. İşte ona gelmeden solda bulunan “Aslan Şirin Döner” isimli yere gelip, hemen masamıza geçtik.

Bodrum Doneri3

Bodrum’a ilk kez geldiğim çocuk yaşlarımdan beri bildiğim ve “Pastırma” gibi koktuğu için hiç şans vermediğim bu dönerin içinde, aslında hiç pastırma bulunmadığını ve onun yerine arasında hafif haşlanmış Havuç ve Patates ve diri diri yerleştirilmiş Bezelye, Domates, Kırmızı Biber, Yeşil Biber gibi sebzeler olduğunu ilk duyduğumda şaşırmıştım.

Bodrum Doneri5
Şimdi de, hazır gelmişken ve masadaki herkes bu döner için bu kadar hevesliyken, mızıkçılık etmeyerek, tadına bakmayı kabul ettim.
Bodrum Doneri2
Pilav Üstü Bodrum Döner Porsiyon Fiyatı: 15 TL

Bodrumlular arasında “Sebzeli Döner” denilen ve içinde hafiften “çemen” de bulunan Bodrum Döneri, benim kıstaslarıma göre az biraz yağlı olduğu için, favorilerim arasına giremese de, masamızın beyleri onu, gerçekten çok beğenip, afiyetle yediler:)

Bodrum Doneri

Yolunuz o taraflara düşerse, benden söylemesi:)

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz