Dibek Pastanesi, Erenköy Divan Cafe’nin sokağında yer alan bir aile işletmesi…

dibek2
Genelde bu tarz küçük Pastaneler için, “Beyaz Fırın, Pelit, Divan gibi zincir pastanelerin sunduğu ürün kalitesinin, tadının ve çeşitliliğinin yanına yaklaşamaz” diye bir inanış vardır ya… İşte bunun aksini ispatlarcasına, tanıdığım ilk günden beri her seferinde aynı kalite, aynı lezzet ve sahipleri tarafından aynı sıcak karşılamayla insanın hem midesine, hem ruhuna huzur veren bir mekan.

dibek tatli kurabiye

Fevzi Gülen ve oğulları tarafından kurulan ve 33 yıllık bir geçmişe sahip olan Dibek Pastanesi, her gün sabah 5’lerden, taaa akşam 22:00’lere kadar hizmet veriyormuş.

dibek pasta
Mekanın bu derece sevilmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi de,lezzetli ürünlerinin yanında, sahibi olan kardeşlerin her zaman işlerinin başında duran, güler yüzlü ve hatırlı insanlar olması ve çalışanlarını da aynı şekilde saygılı insanlardan seçmeleri…

dibek
Yoksa dünyanın en iyi yiyecekleri olsa, garsonları suratsız, kasiyeri selam vermekten imtina eden tipler olunca, benim içimden öyle mekanlara uğramak gelmiyor doğal olarak…

Yakınındaki Erenköy İlkokulu’na çocuklarını bırakmak, ya da sonrasında almak bahanesiyle gelen anneler- babalar mı dersiniz, Pazar kahvaltılarının keyfini aile çıkarmak isteyenler mi, öğle arası, kuşluk vakti, 5 çayı derken, mekan ne zaman uğrasam, devamlı yoğun olarak çalışıyor.

dibek kurabiye
Tazelik onlar için çok önemli. Bu sebeple her şeyden gerçekten günlük ve sınırlı sayıda hazırlıyorlar. Buna şuradan emin oluyorum ki, ne zaman akşama doğru saatlerde sipariş vermek istesem, o bitmiş, bu bitmiş oluyor, hatta bazen ciddi ciddi teessüf ediyorum bu duruma ama diyorum ya her şey günlük her şey taze olunca bu durum da kaçınılmaz tabi:)

dibek tuzlular

Tuzlu pizza ve mini poğaçaların hepsi birbirinden bol malzemeli ve lezzetli. Bu bile benim için inanılmaz bir nimet… Hele bir Beyaz Peynirli Mini Poğaçaları var ki…Enfes… Kıymali pastane pideleri de çok başarılı… Aynısının peynirlisi de var. Su börekleri de çok iyi…
dibek sacakli
Minik pizzalardan sosisli, kıymalı, kaşar peynirlisinden sipariş veriyorum bulursam… Yanına da belki bir kaç saçaklı… Bazıları da “sakallı” diyor buna… Bu ismini yeni duydum çok komik, kim bulduysa artık:)
Bunca enfes tuzlunun yanında, genelde buradan pek tatlı almak aklıma gelmiyor . A ama yalan olmasın Ay çöreğini de beğeniyorum, hafif ısıtınca sütle harika gidiyor. Bir kaç kez de Hindistan Cevizli Koko ve Beze almışlığım var Kayınvalideme… Sütlaç ve Kazandibi de eşimin favori tatlıları…

dibek5
Ama “pasta” anlamında bir tatlı almışlığım herhalde ya bir ya iki seferdir nedense sıra onlara gelemiyor bir türlü…

Geçenlerde tezgahta dizilmiş sıra sıra Çilekli Milföy’le göz göz gelince, “beni de al” der gibi bakışlarına kayıtsız kalamadım ve “Bir tane deneyelim bakalım” dedim.

dibek cilekli milfoy2

Meğer benim her yerde deli danalar gibi aradığım o “Alman Kreması”na en yakın tat, Dibek’teymiş? Nasıl da taze ve çıtır çıtırdı. Tabi bir pastayı yarım yarım paylaşınca, dişimin kovuğuna bile yetmedi, hemen gidip 2.sini aldım. Başka bir şey için olsa, üşenir değil mi insan? Ama konu taze ve leziz bir çilekli pasta ise, asla:)

İşin gıcığı, o gün bu gündür, akşam yemeğinden sonra, “bir tatlı mı yesek acaba” diye evin içinde vızır vızır bir şeyler aranırken, “ah buldum Çilekli Milföy!!!” deyip, arıyorum bu dükkanı sipariş vermek için, ama yok yok yok. Akşama kalmıyor bu edepsiz pastadan… Bu kez daha da ulaşılmaz ve değerli oluyor.

Hiç bir şey bulamayınca da “Naapacan”? Nutella’ya dalacan kaşıkla:) E ama oldu mu şimdi? Bu sefer de “içim bayıldı tatlıdan… Tuzlu bir şeyler olsa keşke ya, ne çektim ben” derken, kaşla göz arası koca Doritos paketini açmışız bile.. “Ama bu da çok tuzlu geldi içim yandı” derken, bi’ tatlı- bi’ tuzlu, amanın bi’ bakıyorsun ki göbeğin düğmeleri zorluyor artık:)

Keşke bir Çilekli Pastayla kapatsaydık akşamı, tadı tuzu tam kıvamında…  Ne güzel olmaz mıydı ama? 🙂

Önceki İçerikAyva Çiçek Açtı, Yaz mı Gelecek? Ayva Tatlısı Yapalım Kutlayalım:)
Sonraki İçerikBir Erkeğe Hediye Seçmek Sizi de Zorluyorsa; İşte Çözüm…

3 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz