Hiiiiç de yalan söyleyemem. Lahmacunmuş, pideymiş, Bunlar bana “Can”dır… Bayılırım! 🙂

Ama Lahmacun dediğin malzemesinden çalınmamış olacak, illa ki yanında garnitürü ve limonu ile birlikte sunulacak, hamur gibi değil, çıtır çıtır olacak,  ve katlarken o çatur çutur sesleri duyacağım…Bu tarz bir Lahmacun bulursan bize de haber ver diyorsunuz değil mi?

Gaziantep pide

Hele Pide…. O tamamen başka bir lezzet. Pek çok yerde yaparlar ama hiç o aklımdaki lezzetin yanından bile geçmez nedense…

Böyle böyle, deneye yanıla, yıllar yılları kovalarken, geçenlerde eşimin yemek zevklerimiz tutan bir arkadaşı sayesine Göztepe’de “Gaziantep” diye bir Lahmacun, Pide ve Döner Salonu dolduğunu, ama Lahmacunlarının eşsiz benzersiz olduğunu öğrenip, “ilk fırsatta gidilecekler listesi”ne aldık.

Gaziantep lahmacunLahmacun dediğiniz nazik bir yemek… Fırında çıkar çıkmaz ilgi alaka bekliyor. Öyle sıcakken kağıtlara sarılıp, kutulara konup, “hotbagler”le de olsa motorlu kuryelerinin arkasında, yol katetmeye gelmiyor. Ya da geliyor da nasıl geliyor orasını Allah bilir…

Soğumuş, hamurlaşmış bir halde gelen Lahmacun’a artık Lahmacun demem ben… Diyemem… Mikrodalga’da ısıtmaya kalksam daha da lastikleşir kıvamı… Fırına atsam, ohoooo önce fırın ısınacak da, sonra onu ısıtacak da… Bekle babam bekle.. Nerde bende o sabır?

O yüzden “en iyisi gidip yerinde yemektir” dedik ve yola koyulduk, soğuk bir Mart akşamı, adres tarifinden yerlerini bulduk. Bildiğiniz “mahalle arası” bir mekan.  Dışarıda ısıtıcılar ve bir kaç masa var. Geçtik kurulduk hemen ve siparişimizi verdik. Adamlar haldır haldır çalışıyor, devamlı evlere sipariş yapıyorlar belli.

Derken Lahmacunlarımız geldi. Yanında da garnitürler. Aman Allahım, bu da ne? Nasıl çıtır çıtır bir Lahmacun… Tadı bi’ harika… Derhal mekan çalışanlarından magnetlerini istedim ve döner dönmez buzdolabının kapağındaki yerini aldı….
Çıkar çıkmaz, tavsiye eden arkadaşımızı aradık ve teşekkür ettik. O sırada “Pideleri de çok başarılı deneyin bir ara” dedi. Kırar mıyım? Hemen ertesi akşam eve siparişin açılışını 2 Pide ve 2 Lahmacunla yaptık. Amacımız hem Pidelerini denemek hem de Lahmacun eve gelince lezzetinden ne kadar kaybetmiş onu gözlemlemek:) Gülmeyin yahu. Hayatın en güzel zevklerinden biri de dilediğince yemek yiyebilmek işte. Yalan mı?

Gaziantep pide4
Neyse efendim kısa bir süre içerisinde zil çaldı, bir mahalle arası dükkandan hiç umulmayacak şıklıkta kaliteli karton kutularıyla ve yine yanında garnitür ve içecekleriyle, hiç hatasız şekilde teslim aldık yemeklerimizi…

Gaziantep pide2

Lahmacun2Pidelerden birisi Kıymalı Kaşarlı ve üzerine yumurta kırılmış, diğeri de Kuşbaşılı Kaşarlı ve yine yumurtalıydı. Böyle bir tad yok! Bitmesin istedim. Sıcaklığını da hala muhafaza etmesi için pidelerin altına birer dilim lahmacun katlayıp yerleştirmişler. Gönlümü çaldılar valla ne diyeyim:) Tabi ki de Lahmacunlar orada fırından bir saniye önce çıkmış gibi değildi ama yine de sıcacık ve hala çok lezzetliydi.

Lahmacun
O gün bugündür öğlen ya da akşam ne zaman acıksam ve hali hazırda evde yiyecek birşeyler yoksa, nereden ne ısmarlasam diye düşünüyorum…. Mc Donald’s son birkaç seferdir hep soğuk getiriyor. o caanım patatesleri lastik gibi oluyor, hiç keyif vermediği gibi, boşa aldırdığı kilolara da değmez. Onun yerine bol malzemeli enfes pidelerden ısmarlarım Gaziantep’ten diyorum.

gaziantep1

Adamlar 15-20 dakikada getiriyor yahu yok böyle bir servis. Meğer 11 kişi filan çalışıyormuş dükkanlarında ve 1987’den beri aynı yerde hizmet veriyorlarmış.

Gaziantep
Mekanın büyüklüğü, gelen talebe çoğu zaman yetmediği için, binanın arkasında yine kendilerine ait bir daire daha bulunmasına rağmen, bulundukları apartman daha fazla büyümelerine izin vermiyormuş diye duyum aldım. Kalitelerinden ve hızlarından ödün vermedikleri müddetçe büyümelerinde sorun yok bence:)

Tursu

DomatesValla uzun zamandır onlar hakkında yazmak istiyordum ama konu konuyu açtıkca hep erteleniyordu ama az önce ayıptır söylemesi yine birşeyler ısmarladım. Artık tanıyorlar tabi. Arayıp “her zamankinden” desem anlıyacaklar, o hale geldik…

Gaziantep pide3

Bu aralar yeni favorim: Kuşbaşılı Kaşarlı Pide üzerine 2 tane sadece Yumurtanın sarısından ve onu da dağıtarak hazırlatıyorum. Sonra da elim kolum titreye titreye silip süpürüyorum.

Kasarli Pide Doner
Bir kere de Kaşarlı Kapalı Pide içinde hazırladıkları Dönerlerinden denedim. Yağsız güzel bir döner… Bol Kaşar peyniriyle sunulunca zaten akan sular durur. Maşallah ye ye bitmiyor. En iyisini onu ortaya, bir kaç kişi paylaşacak şekilde ısmarlamak sanırım. Bu arada unutmadan söyleyeyim; ürünlerin fiyatları da böyle bir kalite için çok uygun.
Fistikli Kadayif

Fıstıklı kadayıfları da çok tavsiye ediliyor. Henüz onu denemeye fırsat bulamadım Ama bu adamlar gerçekten iyi…  Ellerine sağlık ne diyeyim:)

Az önce siparişimi alırken sordum sizler için öğrendim: Kalamıştan, Bostancı’ya kadar evlere paket servisleri varmış. Hatta “hakkınızda yazı yazacağım, ama sonra işleriniz çok daha fazla yoğunlaşır da benim siparişlerim geç kalmaya başlar diye çekiniyorum” dedim. “Ayıp ettiniz, hiç olur mu öyle şey” dediler. Hadi bakalım hayırlısı:)

2 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz