Bağdat Caddesi üzerinde Caddebostan’da ve CKM’ye giden sokağın bir paralelinin girişinde hemen merdivenlerden inince görebileceğiniz bu Çin ve Sushi Restoranını, tavsiye üzerine keşfettik.

IMG 1377
Mekan çok büyük değil ama şimdiye kadar hiç yer bulamadığımız olmadı..
Şimdiye kadar bir kez gittiğimizde sushi servisi oldukça gecikti, çünkü nedense Cumartesi günü olmasına rağmen, o derece fazla siparişe hazırlıkları yokmuş ve pirinçleri kalmamış.
Ama bu durumu müşterilere açıklayamadıkları süre içerisinde, beklemekten gittikçe daha çok acıkıp, sipariş verilen diğer Çin yemeklerinde, hesap ödenirken oldukça ikramlarda bulunup, herkese kendilerini affettirmeye çalıştıklarını da belirteyim.
Sushi konusunda tereddütleriniz varsa, daha önce hiç yemediyseniz, ama eş dost konuşurken, anlatırken, konudan bu kadar da uzak olmak istemiyorsanız ve illa bir “tecrübe edesiniz” varsa, en iyisi siz, Üşengeç Şef’in tavsiyesine uyun ve eğer tabi içindeki malzemeler arasında alerjiniz olan veya hazetmediğiniz birşey yoksa ilk başlangıç için California Roll’a bir şans verin. Kani, Avokado, salatalık, marul içeren susam kaplı pilav işte, ne var bunda yadırgayacak?”Kani” neydi ki yav?” diyenler için hemen açıklayayım, Kani; Yengeç Eti ve California Roll içinde pişmiş halde kullanılıyor. Dolayısıyla “çiğ balık yemem” bahanenize uygun bir içeriği yok… Bazen pirincin en dışında susam yerine turuncu renkli havyar olabilir ki o da yeme de yanında yat bir lezzet…
IMG 1374
Bir de benim en ama ennnn sevdiğim türü, “Ebi Ten Roll” denilen ve içinde kızarmış Karides olan çeşididir. Ebi Ten Roll’un içinde Karides Tempura (kızarmiş karidese böyle deniyor), avokado, havyar ve susam var. Görüyorsunuz ya yine içinde pişmiş ve leziz bir deniz mahsulü bulunuyor. Ilık ılık getiriyorlar masanıza bayağı lezzetli birşey gerçekten..
Gerçekten çiğ balık ve deniz mahsüllerine sarılan Sashimiler, Nigiriler ilk başlangıç için size biraz fazla gelebilir.. Açıkcası onlara ben de fazla bayılmıyorum. Bi ara Dragon California’ya bayılmıştım şansına bir yerde tattığımda… İçindekinin ne olduğunu duyunca isminden ötürü soğudum biraz… Unagi deyince rahatsız etmiyo da Yılan Balığı olduğunu duyunca “Iyk”diye kalakalıyor insan:)))
IMG 1372Çin yemeği olarak da bizim favorimiz bellidir.. Tatlı ekşi soslu tavuk…
Büyük parçalar halinde doğranmış Dolmalık Biber ve Kuru Soğan ile ananas ve Tavuk parçalarından oluşan, oldukça lezzetli ve adı üstünde tatlı ekşi bir sostan oluşan güzel bir yemek…  Bu tarz karşıt tadları bir arada kullanmayı seviyorsanız büyük ihtimalle memnun kalabilirsiniz… Mesela bunu sevenler heralde Nutella ile Beyaz Ezine Peynirini de beraber yemeyi sevmişlerdir gibi geldi şimdi bana:) Kendimden biliyorum naapiym aklım fikrim güzel yemek:)
Biz genelde 2 ya da 3 kişi isek yukarıda resmini gördüğünüz 1 porsiyonluk Ebi ten ve California roll yanında yanda resmi bulunan, 1 porsiyon Tatlı Ekşi soslu tavuk ve onu tamamlayacak bir tad olarak da Yumurtalı Sebzeli pilav siparişi veriyoruz ve fazla fazla doyuruyor.

IMG 1373

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz